Seçil Erzan'ın evinden çıkan para adli emanetçide...18 kişiye bölüştürülürse kişi başı kaç para alacaklar

Seçil Erzan'ın evinden çıkan para adli emanetçide...18 kişiye bölüştürülürse kişi başı kaç para alacaklar
Dolandırıcılık iddialarıyla gündemde olan Bankacı Seçil Erzan’ın polis aramalarında evinden çıkan paranın miktarı ortaya çıktı. Adli emanetçiye teslim edilen para 18 kişiye bölüştürüldüğünde kişi başı ne kadar düşüyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin son zamanlar en çok konuştuğu isimlerden biri olan ve adı dolandırıcılık ile anılan Denizbank Levent Şube Müdür Seçil Erzan hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, Erzan gözaltında alındığında evinde yapılan aramaya dair polis tutanaklarına ulaşıldı.

Bizzat Erzan’ın el yazısı ile tutulan tutanaklara göre, İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli dört polis 10 Nisan’da Seçil Erzan’ın Çorlu’daki evine gitti. Polislere kapıyı açan Erzan, hiç direnmeden gözaltına alındı. Bu sırada evde ve evin önündeki arabalarda da arama yapıldı. Aramalar yapılırken Erzan, kendine zarar vermemesi veya herhangi bir delili gizlememesi için polis kontrolünde kaldı.

TV ÜNİTESİNDEN 67 BİN LİRA ÇIKTI

Evde yapılan aramalarda odalardan birindeki TV ünitesinde paralar bulundu. Tutanak tutularak polisler tarafından sayılan bu paraların miktarının ise 67 bin lira olduğu belirlendi. Evde başka bir para, altın veya mücevher bulunamadı.

KİŞİ BAŞI 3 BİN 700 LİRA

Dava dosyasına giren kayıtlara göre, Erzan “fon” için 5-6 ay içinde 43 milyon 920 bin dolar toplamıştı. Bu paraya Erzan’ın topladığı 15 milyon 335 bin lira da eklenince toplam para miktarı 1 milyar 289 milyon 15 bin liraya ulaşıyor. Erzan’ın evinde ise desteler halinde sadece 67 bin lira bulundu. Kayda alınarak adli emanete verilen paradan geride kalan ise 1 milyar 222 milyon 15 bin lira… Bu para iddianamedeki 18 müştekiye bölündüğünde kişi başına sadece 3 bin 700 lira düşüyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar