ABD'den İsrail'e silah vetosu!

ABD'den İsrail'e silah vetosu!
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah bölgesine geniş çaplı bir saldırı düzenlemesi durumunda ABD'nin İsrail'e silah göndermeyi durduracağını açıkladı.

ABD Başkanı Biden, verdiği bir röportajda hem Gazze'deki durumu hem de İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı tehdidini ele aldı.

Biden, yönetiminin geçen hafta İsrail'e yaklaşık 900 kiloluk bomba sevkiyatını durdurmasına ilişkin, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve İsrail'in sivil yerleşim bölgelerine yönelik diğer saldırılarında öldürüldü." diyerek Amerikan yapımı bombaların Filistinli sivillerin ölümünde rol oynadığını kabul etti.

biden-campaign-event-1536x1024.jpeg

Daha önce İsrail'i Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısından kaçınması konusunda uyardıklarını belirten Biden, son görüşmesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bu endişelerini net bir şekilde ilettiğini belirtti.

Biden, "Eğer İsrail Refah'a müdahale ederse ki henüz böyle bir saldırı gerçekleşmedi. O zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeme konusundaki niyetimi açıkça belirttim." dedi.

xzgdr.webp

İsrail'in güvenliğine olan taahhütlerinin devam ettiğini vurgulayan Biden, ancak İsrail'in sivil bölgelerde kullanılan bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını da belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar