Hakim karşısına çıkan Ogün Samast tek başına adliyeye gitti

Hakim karşısına çıkan Ogün Samast tek başına adliyeye gitti
Hrant Dink’in katili olan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Ogün Samast’ın 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Adliye çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken Samast adliyeye tek başına ve yaya olarak geldi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davada yargılanmasına başlandı.

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 15 Kasım tarihinde koşullu salıverilme kapsamında tahliye olan ve ardından izini kaybettiren Ogün Samast, bugün memleketi Trabzon’un Akçaabat ilçesinde ortaya çıktı.

Samast, "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakkında açılan dava çerçevesinde saat 10.15’te İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmak için Akçaabat Adliyesi’ne geldi.

Adliye çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Samast´ın siyah şapka, siyah mont ve gözlük taktığı görüldü. 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Samast'ın eşi Selma Şahin de hazır bulundu. Duruşma salonuna basın mensupları da alınırken, görüntü ve fotoğraf çekimine izin verilmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar