Meksika'da aşırı sıcaklar 21 kenti elektriksiz bıraktı

Meksika'da aşırı sıcaklar 21 kenti elektriksiz bıraktı
Meksika'yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası, elektrik talebinin artmasına neden oldu ve sonuç olarak 21 eyalette elektrik kesintileri yaşandı.

Meksika'da aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Bu yüksek sıcaklıklar, ulusal elektrik şebekesini zorlayan artan talebe bağlı olarak ülkenin büyük bir kısmını elektriksiz bıraktı. Ulusal Enerji Kontrol Merkezi (CENACE), salı günü ülkenin 32 eyaletinden 21'inde elektrik kesintisi yaşandığı bir acil durum ilan etti. Beş saate kadar süren kesintiler, su tedarikinde ve alarm sistemlerinde sorunlara neden oldu. Ulusal Su Komisyonu (CONAGUA) verilerine göre, başkent Mexico City ve çevresi için önemli bir içme suyu kaynağı olan Cutzamala sisteminde su depolama seviyeleri yüzde 31'in altına düştü. Uzmanlar, bu seviyenin "kritik derecede düşük" olduğunu belirtti.

5657372.jpg

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yaygın elektrik kesintilerinin mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığından kaynaklandığını belirtti. Obrador, ulusal şebekenin yeterli üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak, hükümetinin aynı zamanda ülkenin elektrik üretiminin yaklaşık yarısından sorumlu olan özel enerji üreticileriyle de koordinasyon sağlayacağını ifade etti. Ülkenin bazı bölgelerinde etkili olan kavurucu sıcak hava dalgasını işaret eden Obrador, "Bu beklenmeyen olağanüstü bir şeydi. Ancak bu özel duruma karşı çok dikkatli olacağız" dedi.

Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), 20 eyalette hava sıcaklığının 40 santigrat dereceyi aşacağı uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar