O isim ilk kez sızdırıldı! Erdoğan, İmamoğlu'nun karşısına hangi aday ile çıkmaya hazırlanıyor?

O isim ilk kez sızdırıldı! Erdoğan, İmamoğlu'nun karşısına hangi aday ile çıkmaya hazırlanıyor?
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi gözler İstanbul'da belirlenecek belediye başkanı adaylarına çevrilmiş durumda. CHP'nin adayının Ekrem İmamoğlu olmasına kesin gözüyle bakılırken, İstanbul'u 5 yıl aradan sonra geri kazanmayı amaçlayan Erdoğan'ın, aday olarak açıklamaya hazırlandığı isim Ankara kulislerinde büyük ses getirdi.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevini 1998 yılında bırakmış olsa da, dahil olduğu siyasi hareket 1994 yılından 2019 yılına kadar 25 yıl boyunca İstanbul'u yönetti.

Erdoğan, birçok açıklamasında "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" ifadelerini kullanmasına karşın 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yıllar süren iktidarı teslim alarak AKP'ye büyük bir darbe vururken, Erdoğan aradan geçen 5 yıl boyunca İstanbul'u yeniden kazanabilmek için çalışmaları hızlandırdı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde İmamoğlu'nun karşısına güçlü ve kazanma ihtimali yüksek bir adayla çıkmayı arzulayan Erdoğan'ın listesindeki isimler Ankara kulislerinde oldukça ses getirdi.

SELÇUK BAYRAKTAR ADAY OLACAK MI?

Halk TV'de yayınlanan bir programda gazeteci İsmail Küçükkaya ve Kürşad Oğuz'un aktardığı kulis bilgilerine göre; bir süredir ismi siyaset dünyası ile anılan Baykar Teknoloji'nin CEO'su Selçuk Bayraktar, bu seçimlerde aktif olarak sahneye çıkmayacak.

Aylar önce kendisine yöneltilen "Siyasete girmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna "Mücadelemiz ve davamız siyasete girmem gerektiğini söylüyorsa, evet girerim" şeklinde yanıt veren Bayraktar'ın adı daha çok 2028 yılında yapılacak genel seçimler için dillendirilirken, 31 Mart'ta İmamoğlu'nun karşısına çıkarılması planlanan 3 kişilik liste aylar öncesinden ortaya çıktı.

AKP'NİN İSTANBUL İÇİN 3 KİŞİLİK ADAY LİSTESİ

Kulis bilgilerine göre şu an İstanbul için en güçlü aday AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe olarak göze çarparken, İkinci isim Murat Kurum , Üçüncü aday adayı ise Tevfik Göksu olarak dikkat çekti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar