Moskova’daki terör saldırısının zanlıları tutuklandı

Moskova’daki terör saldırısının zanlıları tutuklandı
Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüpheliler Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

Moskova Bölgesi'nde Crocus Belediye Binası'ndaki bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 137 kişi hayatını kaybederken, saldırının ardından yakalanan zanlılar hakim karşısına çıkarıldı ve tutuklandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan operasyonla yakalanan saldırganlar, Moskova'daki Basmanny Bölge mahkemesinde görüldü.

Saldırıyı gerçekleştirenler arasında bulunan Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov, mahkeme tarafından tutuklanarak 22 Mayıs'taki ilk duruşmaya kadar cezaevine gönderildi.

Mahkemede tüm sanıklar suçlamaları kabul etti. Ancak sorgusu sırasında kulağı kesildiği iddia edilen Raçabalizod'un sol kulak kısmının sargı beziyle kapatıldığı gözlemlendi. Fayzov ise duruşma salonuna sedyeyle getirilirken, tüm sanıkların çatışma veya sorgu sırasında ağır yaralandığı ve bitkin olduğu belirtildi. Tacikistan uyruklu olan ve Rusça bilmeyen bazı sanıklar için tercüman kullanıldı.

aw169526-05.jpg

Gazetecilere, sanıkların salona alındığı sırada kısa kısa görüntü alma izni verilirken, duruşma sırasında mahkeme kapalı oturuma geçti. Mahkeme heyeti, Rusya Soruşturma Komitesi'nin talep ve raporları doğrultusunda tüm sanıkların 22 Mayıs'a kadar tutuklanmasına karar verdi.

Saldırı, 22 Mart gecesi Moskova yakınlarındaki Crocus City Hall konser salonunda gerçekleşmişti. Olayın ardından Ukrayna sınırına yakın bir noktada Rus kolluk güçleri tarafından yakalanan 11 kişiden oluşan saldırganlar, gözaltına alınmıştı. Putin'e rapor sunan FSB direktörü Aleksandr Bortnikov, gözaltına alınanların arasında silahlı saldırıyı gerçekleştiren 4 saldırganın bulunduğunu açıklamıştı. Gözaltında bulunan diğer sanıkların sorgularının devam ettiği ve mahkemeye çıkarılacakları belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar