Rusya’da 24 Mart ulusal yas ilan edildi

Rusya’da 24 Mart ulusal yas ilan edildi
Rusya Moskova'da yaşanan saldırıda çok sayıda can kaybı yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamada, terör saldırısı nedeniyle 24 Mart'ın ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili ulusal yas ilan etti. Putin, bu trajik olayın ardından halkına başsağlığı dilerken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yanı sıra arkalarındaki destekçilerin de hesap vereceklerini belirtti.

24 Mart'ın ulusal yas ilan edilmesinin yanı sıra, Putin'in açıklamasına göre, saldırıyla ilişkili olarak 11 kişi gözaltına alındı. Saldırının dikkatlice planlanmış ve önceden hazırlanmış bir toplu katliam olduğunu vurgulayan Putin, Rusya'nın terörle mücadelede kararlılıkla hareket edeceğini ifade etti.

Putin, saldırının ardındaki sorumluların tespit edilip cezalandırılacağını söyledi. Rusya'ya ve halkına yönelik yapılan bu saldırının ardından ülkenin güvenliği ve vatandaşların refahı için gerekli adımların atılacağını vurgulayan Putin, terörle mücadelenin devletin en üst düzeydeki öncelikleri arasında olduğunu yineledi.

Moskova'daki terör saldırısına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirten Putin, halkın güvenliğini sağlamak için gereken her türlü önlemi alacaklarını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar