Kuzey Kore lideri Kim’den Putin’e terör taziyesi

Kuzey Kore lideri Kim’den Putin’e terör taziyesi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Moskova'daki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı iletti.

Rusya'nın Moskova bölgesine bağlı Krasnogorsk'taki Crocus Belediye Binası'nda düzenlenen konser salonuna gerçekleştirilen saldırının ardından, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı iletti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rus halkına başsağlığı dileklerini ileten Kim, Kuzey Kore'nin her türlü terör eylemine karşı kararlı bir tutum sergilediğini ve insan hayatını tehdit eden bu "alçak" eylemlerin hiçbir şekilde haklı çıkarılamayacağını vurguladı.

1075429494-0-0-2974-1672-1920x0-80-0-0-28a4db6069357a0dd8554ce6cde3e856.jpg

Kim, "Halkımız, dost Rus halkının yaşadığı bu talihsizlik ve üzüntüyü kendi acısı olarak görmektedir" dedi ve "Sosyo-politik birlik ve istikrarını pekiştirme ve ülkesinin güvenliğini ve egemenlik haklarını savunma mücadelesinde Rus halkıyla dayanışma içindeyiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, Kuzey Kore lideri, Rus halkının terör saldırısının yaralarını en kısa sürede iyileştirmesini temenni ettiğini de belirtti.

EN AZ 133 KiŞi HAYATINI KAYBETMiŞTi...

Konser salonuna gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 133 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken, Rusya, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi dahil olmak üzere 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar