Ukrayna'dan gece yarısı Kırım'a yoğun füze saldırısı!

Ukrayna'dan gece yarısı Kırım'a yoğun füze saldırısı!
Raporlara göre, Ukrayna ordusu, Rusya'nın yasa dışı olarak ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na yoğun saldırılar düzenledi.

Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova saatiyle 22.44’te hava saldırısı alarmının verildiğini duyurdu. Razvojayev, Sivastopol'deki tüm hava savunma sistemlerinin faal olduğunu ve ordunun Ukrayna'nın hava saldırılarında kullandığı hedefleri imha etmeye çalıştığını belirtti.

Razvojayev, Rus ordusunun 10'dan fazla Ukrayna roketini havada imha ettiğini ve 1 çocuk ile 1 kadının yaralandığını açıkladı.

lomloanfak2p2m4pm3ggeq.webp

Düşen parçaların şehrin çeşitli yerlerine zarar verdiğini belirterek, "Sivastopol ve Güney koylarında dumanlar yükseliyor." dedi.

Ayrıca Kırım Köprüsü'nün geçici olarak kapatıldığı bildirildi. Sosyal medya hesaplarında, Kırım'daki Rus askeri bölgelere yönelik füze saldırılarını gösteren video görüntüleri de paylaşıldı.

UKRAYNA'DAN BİR DİZİ SALDIRI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova saatiyle 23.00 civarında Ukrayna'nın RM-70 Vampir çok namlulu roketatar kullanarak Rusya topraklarındaki hedeflere yönelik bir "terör saldırısı" girişiminin engellendiği belirtildi. Açıklamada, "Belgorod bölgesindeki hava savunma sistemleri tarafından 19 füzenin imha edildiği" ifade edildi.

1200x675-ukrayna-gece-yarisi-kirima-yogun-fuze-saldirisi-duzenledi-1711233650753.webp

RUSYA'DAN UKRAYNAYA SALDIRILAR...

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusların Karadeniz üzerinden Ukrayna'nın Odessa ve Mikolayiv bölgelerine "Şahed" tipi İHA'ları (İnsansız Hava Araçları) fırlattığını duyurdu. Ukrayna basını, ülkenin Harkiv ve Krivyi Rih kentlerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar