MHP'li Başkan adayına silahlı saldırı: Arabası kurşunlandı

MHP'li Başkan adayına silahlı saldırı: Arabası kurşunlandı
Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi belediye başkan adayı MHP'li Halil İbrahim Bişkin'in aracı kurşunlandı.

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde MHP'nin belediye başkan adayı olan Halil İbrahim Bişkin'e yönelik silahlı bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda Bişkin ve yanındakilerin bulunduğu araca tüfekle ateş açıldı. Olay, gece saatlerinde Topal Dede Türbesi yakınlarında meydana geldi.

bisiim.jpg

Tüfekten çıkan saçmalar aracın camı ve kaportasına isabet ederken, saldırıda yaralanan olmadı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyı haber alan MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı da olay yerine gelerek, Bişkin’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

kirikkalede-mhpli-belediye-baskan-a-pgzs.jpg

Belediye başkan adayı Halil İbrahim Bişkin de yaşananları anlatarak, seçim sürecinde bu tür olayların yaşanmamasını diledi. Bişkin, Topal Dede Türbesi'nde dua ettikten sonra araçlarına dönerken saldırıya uğradıklarını ve şoförün hızla uzaklaşmasıyla olaydan kurtulduklarını belirtti.

kirikkalede-mhpli-belediye-baskan-a-c0yh.jpg

Saldırı sonrası emniyet güçleri olayı incelemeye aldı. Bişkin ve yanındakilerin güvenliği için gerekli önlemler alınırken, saldırının detaylarına ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

kirikkalede-mhpli-belediye-baskan-a-3fbw.jpg

'TAMAMEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS GİBİ GÖZÜKÜYOR'

Saldırı sonrası açıklamada bulunan İl Başkanı Abalı, "Seçim çalışmalarımıza devam ederken üzücü bir olayla karşılaştık. Bugün başkanımız türbede dua etmeye çıktığı esnada iki aracın takip etmesi, sonrasında dua edip namaz kıldıktan sonra yola çıktıklarında araçların sıkıştırmaları neticesinde bir olay meydana geldi. Saçmalar var. Tamamen öldürmeye teşebbüs gibi gözüküyor incelediğimiz zaman, öngörümüz bu. Allah korumuş. Kötü bir neticeyle sonuçlanmış olabilirdi. Buradan şunu söylüyoruz. Siyaset biter, makamlar gelir geçer. 1 Nisan sabahı düğünümüz de cenazemiz de bir. Son zaman dilimine girerken bir kişinin dahi burnunun kanaması biz çok üzer. Başkanımızı ve yanındaki arkadaşlarımızın Allah korumuş. Çok üzücü ve çok vahim bir olayın eşiğinden başkanımız ekip ve arkadaşları kurtulmuş. Geçmiş olsun diyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Emniyet güçlerimiz, Valimiz ile istişare halindeyiz. Buradaki arkadaşlarımızın da olayı aydınlatacağına dair hiçbir şüphemiz yok" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar