Matbaacının tek hatası muhtarlıktan etti!

Matbaacının tek hatası muhtarlıktan etti!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in azalarından birinin lakabı olan 'Boza' ibaresinin matbaa tarafından oy pusulasında yanına yazılması sonucu Tunçezer muhtarlıktan oldu.

Geçtiğimiz dönem muhtarlık görevini yürüten Fatma Tunçezer, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday oldu ve diğer rakiplerine fark atarak seçimi kazandı. Ancak, matbaada oy pusulası bastırılırken, bir azanın lakabı olan 'Boza' ifadesinin yanına parantez içinde yazılması, Tunçezer'in muhtarlığını tehlikeye attı. Bu durum karşısında Tunçezer, YSK'ya başvurarak hakkını aramaya kararlı.

aw178803-01.jpg

Muhtar adayı Fatma Tunçezer, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "Seçim öncesi matbaada basılan oy pusulasında, birazamın lakabı olan 'Boza' ifadesi yanında parantez içinde yazılmış. Bu durumun farkına varmadık ve seçim başlamadan önce pusulamızı sunduk. Ancak sonradan bir tutanak tutulmuş ve bu durumdan haberimiz olmamış. Seçim sonrası, sadece o ismin yanında 'Boza' yazan azanın düşüleceği söylendi. Ancak sonradan muhtarlığımızın düştüğünü öğrendik."

aw178803-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar