2024-KPSS Lisans başvuruları başladı

2024-KPSS Lisans başvuruları başladı
Genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi oturumu başvuruları 3-15 Mayıs tarihlerinde, din hizmetleri alan bilgisi testi başvuruları ise 9-15 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans (KPSS Lisans) için başvurular belirlenen tarihler arasında alınacak.

Genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi oturumları için başvurular 3-15 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

KPSS Lisans sınav takvimine göre, genel yetenek-genel kültür oturumu ile eğitim bilimleri oturumu 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Alan bilgisi oturumları ise 20-21 Temmuz'da yapılacak.

Öğretmen adayları için öğretmenlik alan bilgisi oturumu 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecekken, Diyanet İşleri Başkanlığı için din hizmetleri alan bilgisi testi 22 Eylül'de düzenlenecek.

Tüm adayların, 14 Temmuz'daki sabah oturumuna katılması zorunlu olacak. Adaylar, sınavın diğer oturumlarına katılıp katılmayacaklarına kendileri karar verecekler.

Başvurular, 3-15 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin resmi web sitesi olan "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek. Din hizmetleri alan bilgisi testi için başvurular ise 9-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar