10 yıldır AKP’nin yönetiminde olan Kaş Belediyesi’nin kasası sıfırlanmış: Kasada 1 lira yok

10 yıldır AKP’nin yönetiminde olan Kaş Belediyesi’nin kasası sıfırlanmış: Kasada 1 lira yok
31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP'den CHP'ye geçen Antalya Kaş Belediyesi'nin başkanı Erol Demirhan yaptığı açıklamada belediyenin geçmiş dönemden“400 milyon lira borcu olduğunu kasada 1 lira olmadığını söyledi.

Kaş Belediyesi'nde yapılan yerel seçimlerin ardından, on yıllık AKP yönetiminin sona ermesiyle CHP'nin adayı Erol Demirhan başkanlık görevini üstlendi.

Başkan Demirhan, belediyenin mali durumunu değerlendirdiği ilk meclis toplantısında, belediyenin 400 milyon lira borcu olduğunu ve kasada hiç paranın bulunmadığını belirtti.

Demirhan, ayrıca geçmiş yönetimin yaptığı harcamaları eleştirdi ve "500 bin liralık top alımı" ve "7 milyon liralık iftar yemeği ihalesi" gibi savurganlıkları örnek göstererek, bu tür harcamaların belediyenin kaynaklarını ciddi şekilde sarstığını ifade etti.

'GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPILAN HARCAMALAR DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENECEK'

Demirhan, belediye çalışanları ve müteahhitlere ödemelerin yapılabilmesi için İller Bankası'ndan gelecek payın yeterli olup olmadığının belirsizliğini vurgulayarak, mali disiplinin sağlanması ve belediyenin kaynaklarının daha etkin kullanılması gerektiğini belirtti. Sahilde yapılan ve maliyeti 6 milyon 250 bin lira olarak açıklanan yol çalışması gibi projelerin maliyetlerinin de sorgulanması gerektiğini dile getiren Demirhan, geçmiş dönemde yapılan harcamaların detaylı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar