Oy kullanan İmamoğlu'ndan demokrasi vurgusu

Oy kullanan İmamoğlu'ndan demokrasi vurgusu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ailesi, Beylikdüzü'nde Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak oy kullanmak için Beylikdüzü ilçesine gitti.

Oyunu kullanırken eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve çocuklarıyla birlikte olan İmamoğlu, Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sabah saatlerinde sandık başına gitti.

İmamoğlu, yoğun destek ve sevgi gösterileriyle karşılanırken, yurttaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Sandık görevlilerine kimliklerini veren İmamoğlu, ardından kabine geçerek oyunu kullandı. Oyunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Hayırlı uğurlu olsun. Şehrimiz, ülkemiz, ilçemiz, bütün beldeler, bütün ilçeler, bütün iller, bütün büyükşehirler... Milletimizin huzuru, barışı, bir arada yaşama mutluluğu; inşallah bolluğa, berekete vesile olur" dedi.

"BU SEÇİMİN PROBLEMSİZ GEÇMESİNİ DİLİYORUM"

İmamoğlu oy kullanmasının ardından okul çıkışında yaptığı açıklamalarında ise seçim güvenliğine dikkat çekti.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugün Türkiyemizin her yerinde yerel seçim yaşıyoruz. Ramazan ayındayız, dilerim ve isterim ki bugün ramazanın bütün güzel duygularının yaşandığı, hem oykullanma esnasında hem de sonrasında hiçbir sıkıntının olmadığı, sandık iradesinin kimsenin hakkına sıkıntı gelmeden, sonuç neyse vatandaşımız kime oy kullanmışsa onun en doğru şekliyle sonucun ilanıyla göreve başlamasının, ülkemizin demokrarisi, birlik ve beraberliği açısında çok önemlidir ve bu duygularla bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz. Bugün ailemizle, eşimle ve iki oğlumla birlikte oyumuzu kullandık.

Oy kullanmak demokraside vatandaşlarımızın kutsal hakkıdır ve bu hakkın sandığa atıldığı an itibarıyla korunması da şarttır. Elbette bunun korunması ve muhafaza edilmesiyle ilgili kurumlar bellidir ama Türkiyemizde ne yazık ki bazı konulardaki eksiklikler giderilmediği için sandığın muhafaza edilmesi şahitliğin ötesinde görev alan vatandaşlarımızla birlikte yürütülmekte. Umarım çağdaş bir seviyeye ulaşır, ülkemizde oy kullanma biçiminin, oy sayım ve tasnif biçiminin ve sonuca dönüşmesinin hiçbir sorun yaşanmayacağı şekilde varolmasını da ilerleyen seçimlerde ve yıllarda yaşarız.

Seçim, koordinasyon olarak il başkanlığında seçimi takip edeceğim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar