Kulisler bu olayla çalkalanıyor: Fatih Erbakan ile Mehmet Altınöz arasında AKP krizi

Kulisler bu olayla çalkalanıyor: Fatih Erbakan ile Mehmet Altınöz arasında AKP krizi
Cumhur İttifakı’nın eski ortağı Yeniden Refah Partisi'nde AKP lehine 'İstanbul adayını yarıştan çekme' krizinin yaşandığı öne sürüldü.

Seçimlere bir gün kala, Yeniden Refah Partisi'nde çalkantılı bir dönem yaşanıyor. Parti içinde, Genel Başkan Fatih Erbakan ile İstanbul adayı Mehmet Altınöz arasında adaylıktan çekilme konusunda yaşanan bir krizin gündeme geldiği iddia edildi.

Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi'ni seçimlerde zor durumda bırakmaya çalıştığı iddiaları, partideki gerilimi artırırken, İstanbul milletvekili Suat Pamukçu'nun partisinden istifa ederek AKP'ye katılması da dikkat çekti.

ERBAKAN İSTANBUL ŞART KOŞTU

Kulislerden sızan bilgilere göre, Fatih Erbakan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Mehmet Altınöz'e çekilme teklifi yaptığı ancak Altınöz'ün bu teklifi reddettiği öne sürüldü. Bu durumun, parti içindeki gerilimi daha da artırdığı da söylendi.

Erbakan, açıklamasında, “Bütün bunlara rağmen Hatay’dan sesleniyoruz. Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail’le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail’e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya’da İsrail’i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü’nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardığını ilan etsin, biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

"ÇEKİLME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Daha önce açıklama yapan Fatih Erbakan, İstanbul adayı Mehmet Altınöz'ün çekilme şartlarını belirtmişti. Ancak Altınöz, Beykoz Kanlıca'da seçim çalışmaları sırasında esnaflarla bir araya gelerek adaylıktan çekilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Altınöz, yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız ne şekilde düşünür ve talimat verirse biz de o talimatı yerine getiririz. Ama şu anda biz yine kampanyamızı devam ettiriyoruz. Bizim için herhangi bir çekilme söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar