Son dakika Şişli’de 16 katlı binada yangın! Ölü ve yaralılar var

Son dakika Şişli’de 16 katlı binada yangın! Ölü ve yaralılar var
İstanbul Şişli’de 16 katlı bir binada yangın çıktı. İlk verilere göre çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Şişli'de bir gece kulübünde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında çok sayıda kişi yaralandı, hayatını kaybedenlerin sayısı ise artmaya devam ediyor. Son bilgilere göre 29 kişi hayatını kaybetti.

Resim

Yaralılar ambulanslarla hastaneye sevk edilirken itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

aw175240-02.jpg

PATLAMA MEYDANA GELDİ

İddialara göre Ramazan ayı dolayısıyla kapalı olan 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat çalışmaları devam ederken sahnenin yanında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle yangın çıktı ve kulüp ile bina dumanla kaplandı. Bu esnada kulüp ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

aw175240-01.jpg

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, aynı zamanda ambulanslar ve sağlık ekipleri de bölgeye yönlendirildi. İtfaiye ekipleri yoğun duman altında kalan bölgede arama kurtarma çalışmaları yaparak içeride mahsur kalanları dışarı çıkardı.

aa-20240402-34163152-34163151-fire-breaks-out-at-13story-building-in-turkiyes-istanbul.jpg

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükselmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

5 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

ekran-goruntusu-2024-04-02-160756.png

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar