İsias Otel davasında ara karar açıklandı: Depremde 72 kişi hayatını kaybetti

İsias Otel davasında ara karar açıklandı: Depremde 72 kişi hayatını kaybetti
Adıyaman’da İsias Otel davasında ara bir karar açıklandı. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine, sonraki duruşmanın 26 Nisan 2024 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İsias Otel davasının 4 gün süren ilk duruşmasında Mahkeme Başkanı ara kararı verdi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Duruşmanın 4’üncü gününde bir ara karar açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı’nın itiraz yolu açık olmak üzere tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi.

zdopoz1616403721.jpg

Tutuksuz yargılanan Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Şule Özbek, Ulviye Bozkurt’un adli kontrollerinin itiraz yolu açık olmak üzere devam etmesine karar verildi.

Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeran, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un duruşmalardan variste tutulmalarına karar verilirken, müşteki yakınlarının ise suçtan zarar görmelerinden dolayı duruşmaya katılmalarına, Turist Rehberleri Birliği vekillerinin katılma taleplerinin ise reddine karar verildi. Ayrıca, iddianameye konu olan yapının neden yıkıldığı ile ilgili bilir kişi heyetine tebliğ edilerek duruşmanın 26 Nisan 2024 güne saat 09.00’da yapılmasına karar verildi.

isias-otelidepremaa-2164104.jpg

KKTC BAŞBAKAN YARDIMCI AÇIKLAMA YAPTI

Ara karar sonrası bazı açıklamalarda yapan KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “26 Nisan tarihine sabah saat 09.00’a ertelendi. Dolayısıyla biz yine aynı şekilde birlik ve beraberlik içerisinde Şampiyon Meleklere verdiğimiz söz, adalete olan güvenimiz ile önümüzdeki süreçte devam edecek uzun yolculukta emsal teşkil edecek bir karardan bahsettik... Bir takım hazırlık yapması gereken avukatların bazı eksik evrakları var. Onlarda tamamlandıktan sonra yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

NELER OLMUŞTU?

6 Şubat depreminde en ağır hasar alan illerden olan Adıyaman’da, Kuzey Kıbrıs'tan gelen 39 voleybolcu öğrenci, öğretmen ve antrenör, 47’si ise Türkiye Turist Rehberleri Birliği organizasyonuyla çeşitli tur şirketleri ile eğitim gezisi için 86 kişini kaldığı otelde 1’i personel olmak üzere toplam 72 kişi depremde yıkılan otelin enkazının altında kalarak hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar