Gaziantep’te kaçak göçmen çalıştıran işletmeye rekor para cezası

Gaziantep’te kaçak göçmen çalıştıran işletmeye rekor para cezası
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele kapsamında Oğuzeli Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalarda gerçekleştirdiği denetimlerde kaçak göçmen çalıştıran işletmeye para cezası kesti.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesiyle yürütülen denetimlerde, ülkeye yasa dışı yollardan gelen kaçak göçmenleri çalıştırdığı ve iş yerinde barınma imkânı sağladığı belirlenen bir işletme tespit edildi.

aw118646-05.jpg

Göçmen kaçakçılığı ve işçi barındırma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan işletmenin sahipleri C.Y. ve A.E. isimli 2 şahıs hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde adli işlem başlatıldı. İşletmeye, sigortasız yabancı uyruklu işçi çalıştırmak suçundan ise toplamda 8 milyon 268 bin TL cezai işlem uygulandı.

aw118646-03.jpg

Denetimler ayrıca, geçici koruma kapsamındaki bazı yabancı uyruklu şahıslara yönelik de gerçekleştirildi. Bu kişilere, yol izin belgesiz şehirlerarası seyahat etmekten dolayı 25 bin 700 TL idari yaptırım uygulandı.

aw118646-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar