Fahiş fiyatlara boykot çağrısı! Ünlülerden destek yağdı... Kafe restoran ve lokantalara gitmeyin

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı! Ünlülerden destek yağdı... Kafe restoran ve lokantalara gitmeyin
Kafe, restoran ve lokantalardaki fahiş fiyatlar vatandaşları isyan ettirdi. Hafta sonu kafelere girmeme boykot çağrısında bulundular. 20-21 Nisan'da halk, restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı ve bu çağrıya akademisyenlerden ünlülere kadar birçok kişi destek verdi.

Fiyatlar uçmuş durumda, porsiyonlar ise adeta küçülmüş. Özellikle büyük şehirlerdeki yeme-içme mekanlarında durum hiç değişmiyor. Artan maliyetlere yapılan zamlar, insanları isyana sürükledi. Sosyal medya, 20-21 Nisan için yapılan boykot çağrıları ile yankılanıyor.

640xauto-001.webp

FİYAT ARTTI PORSİYON KÜÇÜLDÜ

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hemen her öğünde, restoran, kafe ve lokantalardaki fiyatlar birçok kişi için ulaşılmaz bir lüks haline geldi. Fiyatlar artarken porsiyonlar da küçülüyor.

BİR BARDAK ÇAY 100 TL

Bir fincan kahve bile 150 lirayı bulurken, Türkiye'nin vazgeçilmezi çay bile cep yakar hale geldi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, Ankara Havalimanı'nda bir bardak çaya 100 TL verdiğini belirtti.

yu.jpg

ÜNLÜ İSİMLERDE BOYKOTA DESTEK VERDİ

Durum bu kadar vahim olunca, sosyal medya üzerinden başlatılan harekete pek çok kişi destek verdi ve hafta sonu bu yüksek fiyatları boykot etme kararı aldı. Ünlü isimler de bu harekete destek verdi.

Ekonomist İris Cibre, daha önce de yaptığı çağrıyı yineleyerek, "20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz" dedi. Televizyon programcısı Armağan Çağlayan ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer de bu boykota katıldılar. Yönetmen ve senarist Gani Müjde ile müzisyen Melis Danişmend de bu kampanyayı desteklediklerini belirttiler.

Daha önce zeytin ve tatil alanlarındaki fahiş fiyatlara tepki gösteren Armağan Çağlayan, şimdi de hafta sonu kafelere ve restoranlara gitmeyin diyerek kişisel sosyal medya hesabından boykota destek verdi.

İşte Armağan Çağlayan'ın paylaşımı;

728xauto.webp

NE OLMUŞTU

Kafe, restoran ve lokantalarda KDV oranlarına yönelik bir düzenleme yapılmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ taslağına göre, tüm yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde KDV oranlarında artış olacağı söylenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, Resmi Gazete'de yürürlüğe girecek. Bu değişiklikle birlikte kafeler ve lokantalarda fiyatlarında artış yaşanması bekleniyordu.

42126.jpg

Yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde KDV oranlarına yapılan düzenlemeyle ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ taslağı kamuoyuna duyuruldu. Bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

KDV oranlarında yapılacak değişiklikle birlikte kafe, restoran, lokanta, pastane, kafeterya, kahvehane gibi işletmelerde uygulanan KDV oranı artacak. Özellikle yiyecek ve içecek satışının yapıldığı yerlerde uygulanan KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den ise yüzde 20'ye yükseltilecek.

KDV ZAMMI ATIŞ GÖSTERECEK

Buna göre, kahvehane, kafeterya, pastane gibi işletmelerde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılacak. Alkollü içecekler için uygulanan KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılacak.

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi yerlerde sunulan hizmetlere uygulanan KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar