DEM Parti’den dikkat çeken ittifak kararı! O ilçede adayını geri çekti CHP'yi destekleyecekler

DEM Parti’den dikkat çeken ittifak kararı! O ilçede adayını geri çekti CHP'yi destekleyecekler
DEM Parti, yerel seçimlere kısa bir süre kala flaş bir karar aldıu. Parti, İzmit Belediye Başkan adayı Avukat Gencer Demirkaya’nın adaylığını çekerek CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in destekleyecek.

Yerel seçimlere doğru ilerlerken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dikkat çeken bir karar aldı. Parti, İzmit'te CHP'den adaylığı kesinleşen Fatma Kaplan Hürriyet'in adaylığı netleşince kendi adayını geri çekme kararı aldı.

2019 yerel seçimlerinde İzmit'te aday çıkarmayarak CHP'nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet'i destekleyen HDP, 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere DEM Parti çatısı altında gireceğini açıklamıştı. Yaşanan son gelişmelerle DEM Parti, İzmit Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Avukat Gencer Demirkaya'yı geri çekme kararı aldı.

izmit-pk8f-cover-jpg-001.webp

DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, "İzmit adayımız çekildi. Biz muhalefete kaybettirmek istemiyoruz. Muhalefete kaybettirmemek adına almış olduğumuz bir karar. İzmit adayımızın da talebi bu yöndeydi. Tamamen kent uzlaşısı kapsamında yaptığımız değerlendirmenin bir sonucu" şeklinde konuştu. Tan, bu kararın bir karşılığı olarak belediyede DEM Parti üyelerine kadro verileceği iddialarını da yalanladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar