Natenyahu'ya siper olan Biden'dan kritik Gazze açıklaması: Önümüzdeki pazartesiye kadar...

Natenyahu'ya siper olan Biden'dan kritik Gazze açıklaması: Önümüzdeki pazartesiye kadar...
ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de ateşkesin çok yakın olduğunu ve gelecek pazartesi gününe kadar ateşkesin sağlanabileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Biden, New York ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazze'deki ateşkesle ilgili ne zaman bir anlaşma yapılacağına ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanımızın bize çok yakın olduğumuzu söylediğini duydum, ancak henüz net bir sonuca ulaşamadık. Umarım gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) bir ateşkes sağlanabilir." şeklinde yanıt verdi.

joe-biden-ap-20312142716387.jpg

BIDEN'DAN İSRAİL'E TAM DESTEK!

Geçtiğimiz aylarda ABD Başkanı Biden, İsrail-Filistin gerginliğinin artmasıyla birlikte basının karşısına geçip, "Bizim açık ve kesin desteğimiz var. ABD, İsrail'in yanındadır" dedi ve "Filistinli yetkililerin Mısır, Türkiye, Umman, BAE ve Katar gibi ülkelerle görüşmeler yapmalarını istiyorum" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

times-of-israel-yazdi-netanyahu-ilk-kez-resmi-olarak-kabineye-savasin-ertesi-gunu-plani-sundu-bb8e.jpg

BİLANÇO HER GEÇEN GÜN ARTIYOR...

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarında, 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 29 bin 782'ye, yaralananların sayısı ise 70 bin 43'e yükseldi.

Saldırılar 143 gün boyunca kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bölgedeki insani kriz alarm verici seviyelere ulaşırken, İsrail güçleri Filistinlilerin hayatta kalma mücadelesine bombalarla devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 782'ye, yaralananların sayısının ise 70 bin 43'e yükseldiği ifade edildi.

soykirimci-israil-gazze-s-918-2-41.webp

Ayrıca, son 24 saat içinde İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda 90 Filistinlinin öldüğü, 164 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar