Murat Kurum: Kulüplerimizin maddi ve manevi anlamda her zaman yanlarında olacağız

Murat Kurum: Kulüplerimizin maddi ve manevi anlamda her zaman yanlarında olacağız
İBB Başkan Adayı Murat Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerinde devam ediyor. Son olarak İstanbulspor Kulübü’nü ziyaret eden Kurum, İstanbulspor gibi birçok kulübün gelir gider dengelerinde zorluklar yaşadığını belirterek, “Kulüplerimizin ayakta kalması için destek vereceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbulspor Kulübü'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurum kendilerini ağırlayan İstanbulspor yönetimine, "Bugün İstanbulspor'umuzu Büyükçekmece'de ziyaret ediyoruz. İstanbulspor'umuz gerçekten hem Süper Lig'de göstermiş olduğu başarılarla, hem de Türk sporuna yapmış olduğu katkılarla göğsümüzü kabartmış kulüplerden bir tanesi. Ben öncelikle misafirperverlikleri için Ecmel başkanıma, kıymetli yönetimine çok teşekkür ediyorum" diyerek teşekkür etti.

İstanbulspor'un forma renginin sarı-siyah olmasının hikayesini anlatan Kurum, şunları söyledi: "İstanbulspor'umuz 1926 yılında kuruldu. Tabii forma renginin sarı-siyah olmasının çok anlamlı bir öyküsü var. Çanakkale savaşlarında şehit düşen arkadaşlarının yasını tutmak amacıyla okullarının sarı duvarındaki pencere pervazlarını ve kapılarını siyaha boyayan şuurlu sporcularımızın seçtiği bu iki renk; o günden bugüne dayanışma ve beraberliğin simgesi olmuştur. Yani sporun kardeşliğini sporun dostluğunu ve sporun vatan sevgisini İstanbulspor'umuzun renklerinde görüyoruz. Çanakkale savaşlarında ülkemiz için, ay yıldızlı bayrağımız için şehitler verdiğimiz vatan mücadelesi için gaziler verdiğimiz o hatıralarımızı acıları aslında yaşatmak adına kulübümüzün renklerinin sarı siyah olması da bizim için çok anlamlı ve değerli."

aa-20240226-33819176-33819174-ibb-baskan-adayi-kurum-istanbulspor-kulubunu-ziyaret-etti.jpg

AİLELERİMİZİN SPOR YAPABİLDİĞİ TESİSLERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

İstanbulspor'un sergilemiş olduğu kardeşlik hukukunun devam etmesi gerektiğini aktaran Kurum, "Tabii ki biz bu kardeşlik hukukunu sporun barış hukukunu her yerde daha da yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

İstanbul'daki bazı ilçe nüfuslarının Anadolu'daki birçok ilden fazla olduğunu belirten Kurum, 39 ilçede de spor tesislerinin olması gerektiğini ifade ederek. "Bugün baktığınızda İstanbul'umuzun 39 ilçesi Anadolu'daki birçok ilden büyük. Bugün Büyükçekmece ilçemiz 275 bin nüfusa sahip. Baktığınızda Anadolu ölçeğinde birçok ilden büyük bir ilçemiz ve İstanbulspor'umuzun da kamp tesisleri Büyükçekmece'de yer alıyor. Biz istiyoruz ki İstanbul'un 39 ilçesinde Anadolu'da olduğu gibi böyle 8-10 bin kapasiteli gençlerimizin spor yapabileceği güzel, güzide kulüplerimizin maçlarını oynayabileceği, aynı zamanda Büyükçekmece'nin 24 mahallesindeki spor anlayışını sporla iç içe yaşama anlayışını daha da yaygınlaştıracak adımlar atmak. Bu kapsamda inşallah 1 Nisan sabahı itibariyle İstanbul'un her mahallesinde gençlerin spor yapabildiği büyüklerimizin ailelerimizin spor yapabildiği tesislerin sayısını ve miktarını arttıracağız” diye konuştu.

aa-20240226-33819176-33819173-ibb-baskan-adayi-kurum-istanbulspor-kulubunu-ziyaret-etti.jpg

İSTANBUL'UN 39 İLÇESİNE TESİS SÖZÜ VERDİ

1 Nisan'dan itibaren vakit kaybeden sporcu bir gelecek için çalışacağının altını çizen Kurum, Türk sporunun başarıdan başarıya koşması için İstanbul'un 39 ilçesinde harekete geçileceğini belirterek şunları aktardı: "Olimpiyat şehri altyapısını yolumuza bu manada kazandıracağız ki burada Avrupa şampiyonalarının yapılabildiği, olimpiyat oyunlarının oynanabildiği bir İstanbul'u hayal ediyoruz. Öncelikle mahalle içerisinde böylesi büyük kulüplerimize, altyapılarına çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştiği ve burada Süper Lig'de başarıdan başarıya koştuğu, buradaki başarısıyla birlikte milli takımlara seçildiği ve ülkemizi gururlandırdığı gençlerimizi yetiştirebilmek için de bu çalışmaları 1 Nisan sabahı İstanbul'un 39 ilçesinde yapacağız. Bu tesislerimizin sayısını artıracağız"

"TESİSLERİN, SAHALARININ BAKIMLARINI BİZ YAPACAĞIZ"

Profesyonel ve amatör kulüplerin gelir gider dengesinin sağlanması için de elini taşın altına koyacağını ifade eden Kurum, "Yine çok önemli gerek amatör spor kulüplerimizin gerekse profesyonel spor kulüplerimizin bu anlamda gelir gider dengesine baktığımızda maalesef ayakta durmaları adına bu mücadeleyi verebilmeleri adına kulüp yöneticilerine de büyük sorumluluklar düşüyor. Tabii bu da bir yere kadar. Burada biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bunları söylerken de kulüplerimizin maddi ve manevi anlamda her zaman yanlarında olacağız. Özellikle tesislerinin, maçlarını oynadıkları sahalarının bakımlarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Çok önemli bir yükü kulüplerimizden alacağız" şeklinde konuştu.

aa-20240226-33819176-33819175-ibb-baskan-adayi-kurum-istanbulspor-kulubunu-ziyaret-etti.jpg

İSTANBULSPOR BAŞKANI'NA TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu için "20-25 yıldır tanıyoruz, tavrını biliyoruz" diyen Kurum, şöyle konuştu: "Ben kıymetli başkanıma yönetimine bize göstermiş olduğu ilgi alaka için misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum. Biz kendisini yaklaşık 20-25 yıldır tanıyoruz, duruşunu tavrını İstanbulspor için yaptıklarını biliyoruz. Bir vakıf İstanbulspor Kulübü. Rahmetli başkanımızın buraya tüm mal varlığını adadığı ve bu kapsamda vakıf kültürüyle çalışan bir kulübümüz. Kendi kaynaklarını da bu vakıfta tamamen spor için gençlerin yetişebilmesi için harcayan bir kulübümüz"

Türk sporu için, Türkiye'nin gençleri için çalışan kulüplerin korunması gerektiğini aktaran Kurum, "İşte böylesi güzide kulüplerimizi koruyacağız. Koruyacağız ki Türk sporu çok daha yukarılara çıksın, Türk sporu başarıdan başarıya koşsun. Hem Avrupa şampiyonlarında hem dünya şampiyonlarında ay yıldızlı bayrağımız göklere çekilsin ve bu başarıları hep birlikte sağlayalım diyoruz. Ben başkanıma ve yönetimine tekrar teşekkür ediyor hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İSTANBULSPOR BAŞKANI, MURAT KURUM'A BAŞARILAR DİLEDİ

İstanbulspor'un Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ağırladıkları için memnuniyetini dile getirdi. Sarıalioğlu, yaptığı açıklamada, "Kulübümüzü ziyaret ettiğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. İstanbulspor olarak kendisini burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisine başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

aa-20240226-33819176-33819172-ibb-baskan-adayi-kurum-istanbulspor-kulubunu-ziyaret-etti.jpg

MURAT KURUM'A İSİMLİ FORMA HEDİYE EDİLDİ

Murat Kurum'un ziyaretinde İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Meclis Üyesi Adayları ve beraberlerindeki heyet tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında İstanbulspor Kulübü yönetimi tarafından Murat Kurum'a, isminin yazılı olduğu bir forma hediye edildi. Sarı siyahlı kulübün yöneticileri tarafından takdim edilen bu hediye, Kurum tarafından memnuniyetle kabul edilirken, İstanbulspor Kulübü Başkanı Sarıalioğlu ve camiaya teşekkürlerini iletti.

Kurum'a ziyaretinde, Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Büyükçekmece AKP İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP İlçe Başkanı Nasri Hacı da eşlik etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar