Bilim insanları açıkladı: Başka gezegenlerde uzaylı dinozorlar olabilir!

Bilim insanları açıkladı: Başka gezegenlerde uzaylı dinozorlar olabilir!
Bilim insanları tarafından dinozorların hala başka gezegenlerde yaşıyor olabileceği açıklandı.

Bilim insanları, dinozorların soyunun tükenmiş olabileceği 65 milyon yıldan fazla bir süre sonra bile başka gezegenlerde var olabileceği ve hatta bu uzaylı dinozorları bulabileceğimiz teorisini ortaya koyuyor. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, bilim insanları Dünya'da şu anda bulunmayan ancak dinozor çağında var olan bileşikleri araştırarak uzaylı dinozorlar hakkında bilgi edinebileceklerini öne sürüyor.

Bilim insanları, bu keşfi mümkün kılacak unsurlardan birinin oksijen olduğuna inanıyor. Şu anda Dünya'daki oksijen seviyesi yaklaşık yüzde 21 iken, dinozorlar çağında bu oran yüzde 30'a kadar yükseliyordu. Araştırma, uzak gezegenlerde benzer oksijen seviyeleri bulunabileceği takdirde, dinozorlar gibi uzaylıların var olma olasılığının artabileceğini öne sürüyor.

dinazor-1.jpg

Çalışmanın eş yazarı Lisa Kaltenegger, "Modern Dünya'nın ışık parmak izi, potansiyel olarak yaşanabilir gezegenleri tanımlamak için şablonumuz olmuştur, ancak bu parmak izinin daha da belirgin olduğu bir zaman vardı. Yaşam belirtilerini göstermede daha iyi" diyor ve ekliyor:

"Bu bize kozmosun başka yerlerinde yaşam belirtileri, hatta büyük, karmaşık yaşam bulmanın biraz daha kolay olabileceği umudunu veriyor."

dinazor-2.jpg

Bilim insanları aradıkları keşfin anahtarının, dinozorlar gibi canlıların evrimleşmesine olanak tanıyacak bir Phanerozoic evresinin izlerini taşıyan bir gezegen olduğunu düşünüyor. Çalışmanın başyazarı Rebecca Payne, "Fanerozoik, Dünya tarihinin sadece en son yüzde 12'lik kısmıdır, ancak yaşamın mikroplar ve süngerlerden daha karmaşık olduğu neredeyse tüm zamanları kapsar. Bu ışık parmak izleri, tek hücreli bir organizmadan daha gelişmiş bir şey arıyorsanız başka bir yerde arayacağınız şeylerdir" diyor.

Kaltenegger, başka gezegenlerde bu koşulları bulabilirlerse, bu durumun Dünya'da daha önce keşfedilmemiş dinozorlara ulaşabileceği umudunu taşıdığını belirtiyor. "Umarım şu anda Dünya'dan daha fazla oksijene sahip olan bazı gezegenler buluruz, çünkü bu yaşam arayışını biraz daha kolaylaştıracaktır" diyor ve ekliyor:

"Ve kim bilir, belki de bulunmayı bekleyen başka dinozorlar da vardır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar