Suyun altında 100 gün kaldı: Vücuduna olanları görenler gözlerine inanamadı

Suyun altında 100 gün kaldı: Vücuduna olanları görenler gözlerine inanamadı
Suyun altında 100 gün yaşayan bir adam, bunun vücudu üzerindeki tuhaf etkisini açıkladı.

Bilim adamı Dr. Joseph Dituri, Florida'daki bir lagünün 30 fit altındaki bir habitatta 100 gün geçirerek vücudunun uzun süreli aşırı basınca nasıl tepki vereceğini inceledi. Bu deneyde, 9 metrekarelik küçük bir odada tüplü dalış yaparak geçen Dr. Dituri, vücut üzerindeki etkileri gözlemlemeyi amaçladı. Bu süre zarfında yeni kan damarlarının büyümesini tetikleyerek yüksek basınç altında insan vücuduna oksijen sağlamaya yönelik bir tedavi araştırdı.

Florida'lı profesör, bu zorlu görevi boyunca dizüstü bilgisayar aracılığıyla öğrencilere ders verirken, tıbbi, psikolojik ve psikososyal uzmanlar tarafından yakından takip edildi. Dr. Dituri'nin amacı, izole ve aşırı bir ortamda yaşamanın insan toleransını genişletme üzerine odaklanmıştı.

1-001.jpg

Deneyin ardından Dr. Dituri, su altında geçirdiği 74 günle Guinness Dünya Rekorları'na girdi. Ancak, bu rekora odaklanmanın değil, sualtı dünyasına ve ekstrem bir ortama karşı insan toleransını genişletmenin amaçlandığını belirtti. Deneyin sonunda, boyunun yarım santim kısaldığı, göz hareketi uykusunun arttığı, kolesterolünün düştüğü ve iltihaplanmasının azaldığı belirlendi.

Dr. Dituri, sağlık durumunun olumlu yönde ilerlediğini, daha iyi uyuduğunu ve genel olarak daha sağlıklı hissettiğini belirtti. Bu deney, insan vücudu üzerinde su altında uzun süreli yaşamanın tuhaf etkilerini anlamak adına önemli bir adım olarak kabul edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar