Antalya’daki teleferik faciasında yeni detay! Eksik bakım yapılan tesisin açılması emrini kim verdi

Antalya’daki teleferik faciasında yeni detay! Eksik bakım yapılan tesisin açılması emrini kim verdi
Türkiye’nin yüreğini ağzına getiren Antalya’daki teleferik kazasında yeni bir detay ortaya çıktı. Tesisin bakım yapılmadan açılması emrini kim verdi? Tutuklanan otomasyon amiri açıkladı.

Ramazan Bayramı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sarısu teleferik hattını tutan demir direklerden biri kırıldı ve kabinlerden birine çarptı. Kırılan kabinin tabanıyla birlikte 8 kişi metrelerce yükseklikten aşağı düştü. Kabindeki Memiş Enes Gümüş hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Teleferik hattında bulunan 174 kişi 22,5 saat sonra kurtarıldı.

Antalya'daki teleferik kazasında 13 gözaltı kararı - Son Dakika Haberleri

Skandal olaya ilişkin 12 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan operasyon amiri Serkan Yellice’nin ifadesi ortaya çıktı.

Ölü, on yaralı - Antalya'da teleferik kabini kaza yaptı | krone.at

“159 KALEM İŞTEN 19 KALEMİ YAPILDI”

24 Kasım 2023 tarihinde teleferiğin bakım onarım sürecine ilişkin 159 kalemden oluşan listenin ANET'e sunulduğunu belirten Yenice şunları söyledi:

Bu dosyayı her yıl sunmaktayız. Yaklaşık 100-200 kalem arası bakım onarım işini kendi patronuma sunarım. Direklerdeki torklama işlemi normalde her yıl yapılmaz. Direklerdeki makaraların lastikleri her yıl rutin olarak değiştirilmez. Ancak biz şirket olarak bu hususları düzenli yapmak amacıyla her yıl teklif olarak sunarız. 159 kalem işten 19 kalemi yapıldı. 159 kalem içerisinde yerine getirilmeyen eksiklikler seçimlerden sonra tamamlanacaktı.

Antalya'daki teleferik kazası neden yaşandı? Bilirkişi ön raporu tamamlandı

“EMRİ VEREN KİŞİ AHMET BUĞRA SAMSUNLU”

Mekanik mühendisi Okan Erol teleferiğin bakıma gireceğini, 19 Şubat'ta kapatılacağını, 5 Mart'ta açılacağını söyledi” diyen Yenice “Sanırım Okan Erol'a bu direktifi Ahmet Buğra Samsunlu vermiş. Eksiklikler giderilmeden tesisin açılması emrini veren kişi Ahmet Buğra Samsunlu'dur” diyerek isim verdi.

Antalya'daki teleferik kazası ile ilgili çok konuşulacak iddia! 'Seçimden sonra yapılacaktı' - Bursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar