MEB açıkladı: Deprem bölgesindeki öğretmenler için yeni karar

MEB açıkladı: Deprem bölgesindeki öğretmenler için yeni karar
Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine dönüş hakkı tanıdı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında görev yerleri değiştirilen öğretmenlere önemli bir duyuru yaptı.

Bakanlık, öğretmenlere, deprem öncesi görev yaptıkları illerdeki eğitim kurumlarına geri dönme hakkı tanıyacağını duyurdu.

8 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde olağanüstü hal ilan edilmişti. Bu illerde görev yapan öğretmenlerin, deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev yerleri değiştirilmişti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrasında görev yeri değişen öğretmenlere, daha önce görev yaptıkları illerdeki eğitim kurumlarına süre şartı aranmaksızın başvuru yapabilecekleri belirtildi. Başvuruların 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacağı açıklandı.

Atamaların ise 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirileceği ve bu atamaların, depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dahilinde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacağı duyuruldu. Ataması gerçekleştirilen öğretmenlerin yeni görev yerlerinde başlama işlemlerinin ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirileceği ilan edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar