Ahmet Ercan Malatya depremi sonrası sadece tek bir ili işaret etti büyük deprem gelirse şaşırırım

Ahmet Ercan Malatya depremi sonrası sadece tek bir ili işaret etti büyük deprem gelirse şaşırırım
2 büyük depremin ardından taş üstünde taş kalmayan Malatya’da dün gece meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan o ili işaret ederek uyardı.

6 Şubat depreminde taş üstünde taş kalmayan Malatya’nın Battalgazi ilçesinde dün gece saatlerinde bir deprem daha meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4,3 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Adıyaman Sincik olarak açıkladı.

Depremin ardından dikkat çeken açıklamalar yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, kendisini şaşırtan bölgeyi işaret ederek uyardı.

Malatya'nın ilçeleri - Vikipedi

“BÜYÜK DEPREM GELİRSE ŞAŞIRIRIM”

Sosyal medya hesabı X üzerinden art arda paylaşımlar yapan Ercan “Adıyaman- Sincik'de M4,3 büyüklüğünde olan küçük deprem ürkütmüştür. Ancak 6 Şubat 2023 Depremlerinin yıkımcıl olmayan artçısıdır. Ardından büyük deprem gelirse şaşırırım” diyerek Adıyaman'a sevgisinin büyük olduğunu belirtti.

depremler.jpg

“BİRİKMİŞ GERGİNLİK ÇOK BÜYÜK ORANDA BOŞALMIŞ”

Bölgedeki stres birikimine ilişkin de açıklama yapan Ercan “ 6 Şubatta olan 4 büyük deprem sonrası, beklenen orta-büyük artçıların olmaması, bölgedeki yerkabuğunun derininde birikmiş gerginliğin çok büyük oranda boşaltmış olduğunu gösteriyor. Umarım öyledir” diyerek dikkat çekti.

Malatya, Şu An Yaşayanlar İçin Zor Bir Şehir Olmuş" - Malatya Haber

6 Şubat depremlerinde yıkılan 11 il arasından en çok şaşırdığı ilin Kahramanmaraş olduğunu işaret eden Ercan nedenini şöyle vurguladı:

Sebebi yapı eskimesi ile yapı kurulum kusurlarıdır. Yönetimin görevi deprem olmadan özürlü yer ile yapıların belirlenip halkın can güvenliğinin deprem olmadan sağlanmasıdır.

ekran-goruntusu-2024-04-17-090545.png

ekran-goruntusu-2024-04-17-090607.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar