Akşener’in 3. dönem oyunu deşifre oldu: Bu yöntemle yeniden aday olabilecek

Akşener’in 3. dönem oyunu deşifre oldu: Bu yöntemle yeniden aday olabilecek
Kurultaya gitmeye hazırlanan İYİ Parti'de Akşener’in yeniden adaylık yolunun açılması için ince hesaplar yapılıyor. Parti tüzüğünde 3. dönem detayına takılan Akşener için bulunan yeni yöntem dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

İYİ Parti’de 27 Nisan’da düzenlenecek olan olağanüstü kurultay öncesi hareketli günler yaşanıyor. Genel Başkan Meral Akşener’in aday olmayacağını açıklamasının ardından adaylıklarını açıklayan Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın, partinin kararının arkasında durması çağrısında bulundu. Ancak perde arkasında, Akşener'i destekleyenlerin olağanüstü kurultay kararını değiştirmeye ve zamanında olağan kurultayı gerçekleştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, İYİ Parti’nin tüzüğünde yer alan bir maddenin, Akşener’in olağan seçimli kurultayda genel başkanlık için aday olmasını engellediği ortaya çıktı. Madde de “Bir kişi üst üste olağan kurultayda en fazla üç dönem genel başkanlık görevine seçilebilir” hükmü yer alıyor. Akşener, üç olağan kurultayda da genel başkanlığa seçildi.

Partinin, “olağanüstü seçimli kurultay” kararından vazgeçip “olağan seçimli kurultay” kararı alması durumunda, Akşener için tüzük gereği “olağan seçimli kurultayda genel başkanlık yolu kapanıyor.”

"ÜÇ DÖNEM" KURALI DEĞİŞEBİLİR

Ancak 27 Nisan’da düzenlenecek olan kurultay programında, Akşener’in imzasının da yer aldığı tüzük komisyonunun kurulmasıyla ilgili madde bulunuyor. Bu durum, partide değişim isteyenler tarafından tesadüf olmadığı düşünülüyor. Kurultayda oluşturulacak tüzük komisyonu aracılığıyla, "üç dönem" kuralının da değişebileceği ve Akşener'in yeniden genel başkan olmasını isteyenlerin bu değişiklikten yana olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar