Ferhat Murat’ın seçim öncesi yaptığı Ankara yorumu dalga konusu oldu

Ferhat Murat’ın seçim öncesi yaptığı Ankara yorumu dalga konusu oldu
Siyasal iletişim uzmanı Ferhat Murat'ın yerel seçim öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi yorumu Mansur Yavaş’ın yarışı açık ara kazanmasının ardından yeniden gündem oldu.

Türkiye'de geçtiğimiz iki hafta içerisinde tamamlanan tarihi seçimlerin etkileri hala hissediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart'taki seçimlerde Türkiye genelinde birçok belediyeyi kazanarak, 1977 yılından bu yana ilk kez birinci parti olma başarısını elde etmişti.

m7bnwgbej0-iildke3fmsa.webp

Özellikle büyükşehirlerde elde ettiği sonuçlarla dikkat çeken CHP'nin Ankara'da yakaladığı zafer büyük yankı uyandırmıştı.

turgut-altinok-aa-2190040.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimlerde oyların yüzde 60,44'ünü alarak zafer kazanmış, en yakın rakibi olan AKP’li Turgut Altınok ise yüzde 31,68 bandında kalmıştı.

murat-ferhat.jpg

SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

Seçim sonuçlarının ardından siyasal iletişim uzmanı Ferhat Murat'ın 31 Mart öncesi yaptığı değerlendirme ise sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Yerel seçim öncesi Ankara için 'dip dalga' beklediğini söyleyen Murat'ın gündem olan açıklamaları şöyle:

"Anketler çok büyük farklar olduğunu ortaya koyuyor ama böyle olmadığını net şekilde söyleyebiliriz. Oylar birbirine çok uzak değil, yakın. Ankara sonucunu merakla bekliyorum.

Dip dalgaya baktığımızda Turgut Altınok'un sahada ciddi bir karşılığı olduğunu görüyoruz. Merakla beklediğim yerlerden birisi."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar