Aday olan 28 milletvekilinden kaç tanesi seçimi kazandı?

Aday olan 28 milletvekilinden kaç tanesi seçimi kazandı?
Henüz eesmi olmayan sonuçlara göre yerel seçim yarışına katılan 26 milletvekilinden Sadece 4 isim belediye başkanlığını kazandı. İşte o isimler…

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP, İYİ Parti, AK Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, DEM Partisi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) gibi partilerin milletvekili adayları mücadele etti.

Toplamda 26 milletvekili belediye başkanı seçildi. CHP'nin aday gösterdiği 5 milletvekilinden 4'ü belediye başkanı seçilirken, bu durum CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısının 125'e düşmesine neden oldu.

CHP'DE 4 VEKİL BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP'nin milletvekilleri arasında Afyonkarahisar'dan Burcu Köksal, Adıyaman'dan Abdurrahman Tutdere, Kastamonu'dan Hasan Baltacı ve Kırıkkale'den Ahmet Önal belediye başkanlığı seçimlerini kazandı. CHP'nin milletvekili sayısının düşmesiyle Meclis'teki temsil gücü azaldı.

22 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KAYBETTİ

Seçimlerde başarılı olamayan AKP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve diğer partilerden 22 milletvekili bulunuyor. AKP'den bu milletvekilleri arasında İstanbul'dan Murat Kurum, Aydın'dan Mustafa Savaş, Eskişehir'den İdris Nebi Hatipoğlu ve İzmir'den Ceyda Bölünmez Çankırı gibi isimler yer alıyor.

CHP'nin kaybeden milletvekilleri arasında ise Malatya'dan Veli Ağbaba seçimi kaybederken İYİ Parti’de Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İzmir'den Ümit Özlale, Bursa'dan Yüksel Selçuk Türkoğlu, İstanbul'dan Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Balıkesir'den Turhan Çömez, Muğla'dan Metin Ergun ve Denizli'den Yasin Öztürk bulunuyor.

Saadet Partisi'nden kaybeden milletvekilleri arasında İstanbul'dan Birol Aydın, Kayseri'den Mahmut Arıkan, Denizli'den Sema Silkin Ün, Hatay'dan Necmettin Çalışkan ve Manisa'dan Selçuk Özdağ dikkat çekiyor.

Diğer partilerden seçimleri kaybeden milletvekilleri arasında DEM Partisi'nden Meral Danış Beştaş, DEVA Partisi'nden İdris Şahin, TİP'ten Erkan Baş ile HÜDA PAR'dan Serkan Ramanlı ve Faruk Dinç bulunuyor.

15 GÜNLÜK TERCİH HAKLARI VAR

Belediye başkanı seçilen milletvekillerinin, seçim sonuçlarının tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanmaları gerekiyor. Bu süre içinde tercih haklarını kullanmayanlar, seçildikleri yeni görevi reddetmiş sayılacaklar.

Seçimi kazanan CHP adayları ise şu şekilde:

aa-20240331-34150413-34150412-adiyaman-belediye-baskanligini-kesin-olmayan-sonuclara-gore-chp-adayi-abdurrahman-tutdere-kazandi-001.jpg
Abdurrahman Tutdere - Adıyaman
aa-20240331-34151915-34151914-kirikkale-belediye-baskanligini-kesin-olmayan-sonuclara-gore-chp-adayi-ahmet-onal-kazandi-001.jpg
Ahmet Önal - Kırıkkale
koksal-002.jpg
Burcu Köksal- Afyonkarahisar
aa-20240331-34151926-34151925-kastamonu-belediye-baskanligini-kesin-olmayan-sonuclara-gore-chp-adayi-hasan-baltaci-kazandi-001.jpg
Hasan Baltacı - Kastamonu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar