İYİ Parti, seçim sonrası 'Maskeli Balo' şoku yaşadı

İYİ Parti, seçim sonrası 'Maskeli Balo' şoku yaşadı
Büyük bir oy kaybı yaşayan İYİ Parti'ye seçim sonrası kötü haber geldi. Maskeli Balo şarkısında karar belli oldu.

İYİ Parti'nin son zamanlardaki seçim kampanyasının kritik bir parçası olan "Maskeli Balo" reklamı, ünlü yazar Murathan Mungan'ın itirazıyla karşı karşıya kaldı.

Sosyal medya hesapları aracılığıyla 5 gün önce yayınlanan ve büyük yankı uyandıran video, Mungan'a ait olan "Maskeli Balo" eserinden alıntılar içeriyordu.

12 Punto'daki habere göre Mungan, izinsiz kullanımın ardından hukuki yollara başvurarak İYİ Parti'ye dava açacağını açıkladı. Mahkeme, yazarın talebi üzerine İYİ Parti'nin bu reklamını durdurma kararı aldı. Karar, İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi tarafından verildi.

Ünlü yazarın avukatı Bişar Abdi Alınak tarafından yapılan ihtiyati tedbir talepli başvuruya hızlı bir şekilde yanıt veren mahkeme, İYİ Parti'nin reklamının yayınlanmasını engelledi.

Öte yandan, Murathan Mungan, konuya ilişkin olarak 27 Mart tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, eserinin izinsiz kullanılması nedeniyle dava açacağını duyurmuştu. Mungan'ın tepkisi ve hukuki mücadelesi, eser sahipliğinin ve telif haklarının korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İYİ Parti ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmazken, mahkeme kararı doğrultusunda reklamın durdurulduğu biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar