New York borsası güne yüksek seyirle başladı

New York borsası güne yüksek seyirle başladı
New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit bırakması ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından yükselişle güne başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 0,45 artışla 38.075,65 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,62 artarak 5.049,32 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,98 kazançla 15.758,11 puana çıktı.

Fed'in politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmasının ve faiz artırımları olasılığına ilişkin endişelerin azalmasıyla, pay piyasalarında yeni günün açılışında pozitif bir seyir izlendi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısında, faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğine işaret etmesi dikkat çekti. Ancak Powell, "Bir sonraki politika hamlesinin faiz artırımı olmasının muhtemel olmadığını düşünüyorum." şeklinde açıklama yaptı.

Yatırımcılar, para politikasının seyrine ilişkin daha fazla ipucu için yarın açıklanacak istihdam verilerini bekliyor. ABD'de ise ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısında değişim gözlenmedi ve 208 bin olarak gerçekleşti, beklentilerin altında kaldı.

Bilanço sezonu devam ederken, Qualcomm'un hisseleri finansal sonuçlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle yüzde 8'in üzerinde artış gösterdi. İkinci el araç perakendecisi Carvana'nın hisseleri de finansal sonuçlarının beklentileri aşmasıyla yaklaşık yüzde 34 oranında yükseldi. Ancak yemek dağıtımı alanında hizmet veren DoorDash'in hisseleri, şirketin hisse başına kaybının beklentileri aşması sonrası yüzde 13'ün üzerinde düşüş yaşadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar