İstanbul’u İmamoğlu’na kaptıran AKP’ye 11 ilçeden soğuk duş

İstanbul’u İmamoğlu’na kaptıran AKP’ye 11 ilçeden soğuk duş
Yerel seçimlerde büyük önem verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'ye kaptıran AKP, elinde bulunan 11 ilçeyi daha kaybetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'da büyük bir zafer elde etti ve sadece büyükşehri değil, AKP'nin elindeki 11 ilçeyi de alarak büyük bir başarıya imza attı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın özellikle önem verdiği İstanbul, AKP’nin eline geçmedi. Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre, kritik kentte yaklaşık 10 puanlık bir farkla CHP önde görünüyor ve AKP'nin elindeki en az 11 ilçeyi de aldı. Bu ilçeler arasında, muhafazakarların önemli merkezlerinden biri olan Üsküdar da bulunuyor.

2019'DA 24 İLÇE KAZANMIŞTI

İstanbul'un 39 ilçesinden AKP 2019'daki yerel seçimde 24'ünü, CHP ise 14'ünü almıştı. Ancak bu seçimde CHP'nin başarısı dikkat çekici oldu. AKP'nin 2019'da kazandığı ilçeler arasında Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu bulunuyordu.

CHP ise Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Şişli ilçelerini almıştı.

CHP AKP'DEKİ 11 İLÇEYİ DAHA KAYBETTİ

Bu seçimde AKP'nin CHP'ye kaybettiği 11 ilçe resmiyet kazanmasa da şu şekilde sıralanabilir: Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla ve Üsküdar. Bununla birlikte CHP, Pendik'i AKP'ye kaptırdı.

gkcwer0xgaaqhbk.jpeg

Sonuç olarak, İstanbul'un 39 ilçesinden CHP 26'sını, AKP ise 13'ünü kazandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar