Erdoğan seçimin faturasını kime kesti: Ünlü gazeteci bomba kulisi canlı yayında açıkladı

Erdoğan seçimin faturasını kime kesti: Ünlü gazeteci bomba kulisi canlı yayında açıkladı
Yerel seçim sonuçları beklenmedik bir şekilde açıklanırken, 2. Parti konumuna düşen AKP’de işler karıştı. Elindeki birçok büyükşehir, il ve ilçeyi kaybeden Erdoğan’ın seçimin faturasını bir bakan’a kestiği iddia edildi. İşte detaylar…

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerinden 10 ay aradan sonra yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına giderken, 31 Mart seçimleri, "sürpriz el değiştirmelerle" gündeme oturdu.

Seçimlerde CHP'nin Türkiye genelinde birinci parti olarak çıkmasıyla birlikte AKP kurmaylarının ve bakanlarının dün akşam değerlendirme toplantısı yaptığı iddia edildi. Gazeteci Deniz Zeyrek, seçim sonuçlarına ilişkin AKPlierin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yüklendiğini ifade etti. Zeyrek, "Mehmet Şimşek'e 'bu işin sorumlusu sensin' denilmiş" dedi.

PARTİ ADALET BAKANI'NIN MEMLEKETİNDE KAYBETTİ

Zeyrek, Now TV'de katıldığı programda, "Bartın, Adalet Bakanı'nın memleketi. Çok ciddi bir fark yemiş. Kendisine, 'Sayın Bakan, şehrinizi kaybetmişsiniz, farkında değilsiniz' diye seslenmiştim. Acaba bir kabine revizyonu olur mu?" ifadelerini kullandı.

FATURA ŞİMŞEK'E KESİLDİ

Yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarını topladığı belirtilirken Zeyrek, "Galiba herkes oradaymış, bakanlar, bütün ekip... Cumhurbaşkanı uçakta sadece insanları selamlamakla yetinmiş anladığım kadarıyla. Toplantıda bütün şimşekler Mehmet Şimşek'in üzerindeymiş. Emeklilere istenen seyyanen zammı yapsaydık böyle olmazdı demiş herkes. O da kendini savunmuş. 'Benimle ne ilgisi var, benden önce kötüydü, ben toparlamaya çalıştım' vs. demiş. Bir bildiği vardır diye Cumhurbaşkanı Mehmet Şimşek'e çok kredi açtı" şeklinde devam etti.

aa-20240326-34103667-34103664-hazine-ve-maliye-bakani-simsek-siirtte-temaslarda-bulundu.jpg

"MEHMET ŞİMŞEK'İ SUÇLUYORLAR"

Emeklilere seyyanen zam sürecine ilişkin olarak Zeyrek şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, 'Siz isterseniz Cumhurbaşkanımız da onaylar, yapın bunu' demişler. Onlar da 'Yaparsak altında kalırız' diye reddetmişler. Bunu hepsi de bildiği için onun için Mehmet Şimşek'i suçluyorlar. 'Mehmet Şimşek’e bu işin sorumlusu sensin, senin uyguladığın politikalar yüzünden' bu hale geldik diyorlar. Cumhurbaşkanı son konuşmalarından birinde emekliye zam vermeme gerekçesini açıklarken, 'Dipsiz kuyu, bu enflasyon ortamında ne versek eriyip gidiyor' demişti. Emekliler, emekçiler iktidarı azıcık dipsiz kuyuya itekledi. EYT'yi çıkardınız ama bir gün farkla 17 yıl sonra emekli olanlar var. Mağduriyet var."

YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar