Zonguldak’ta batan geminin kayıp personellerini aram çalışmaları sürüyor

Zonguldak’ta batan geminin kayıp personellerini aram çalışmaları sürüyor
Zonguldak Ereğli’de fırtına nedeniye batan kuru yük gemisinin mürettebatından kayıp 7 personeli arama çalışmaları 49 gündür sürüyor.

Karadeniz Ereğli ilçesinde, 19 Kasım 2023 tarihinde yaşanan fırtına sonrasında mendireğe çarpıp batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemide kaybolan personel için arama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamlı çalışmalarda Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ekipleri ve diğer ilgili kuruluşlar karadan ve denizden arama ve tarama faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün operasyonel gücünü artıran Nene Hatun Gemisi de bu arama çalışmalarına katılarak gemi kazaları, deniz kirliliği ve yangınlara karşı destek sağlıyor.

Gemi kurtarma ve enkaz kaldırma şirketi, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün denetimi altında, hava koşullarının etkisiyle bir süre ara verdiği arama ve batık geminin enkazını kaldırma çalışmalarına pazartesi gününden itibaren devam edeceğini bildirdi.

Bu süreçte aynı tarihte ikiye bölünerek karaya oturan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşırken, Karadeniz'de yaşanan şiddetli fırtına sonucu Ereğli Limanı'ndan ayrılırken mendireğe çarparak batmıştı. Gemide bulunan 12 kişilik Türk mürettebattan 5 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar