Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 personelini arama çalışmaları devam ediyor

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 personelini arama çalışmaları devam ediyor
Zonguldak açıklarında 19 Kasım'da fırtına sebebiyle batan "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin kayıp 7 kişilik mürettebatını bulma çalışmaları hızla sürüyor. 38 gündür devam eden arama çalışmaları, Karadeniz Ereğli ilçesi sahillerinde yoğunlaşıyor.

Zonguldak açıklarında 19 Kasım'da Türk bayraklı gemi, fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batmıştı. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, karadan, havadan ve denizden yürütülen arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Arama faaliyetlerine, gemi kazaları ve acil durumlarına müdahale kapasitesine sahip olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Nene Hatun Gemisi de destek veriyor. Bu gemi, her türlü hava koşullarında ve dünya denizlerinde görev yapabilme özelliklerine sahip.

Denizcilik Genel Müdürlüğü gözetimindeki gemi kurtarma şirketi, kayıp mürettebatı bulma ve batık geminin enkazını kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan aynı tarihlerde karaya oturan Kamerun bayraklı "Pallada" adlı kargo gemisinin söküm işlemleri de devam ediyor.

Kafkametler adlı Türk bayraklı gemi, Karadeniz'de yaşanan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Mürettebattan 12 kişinin bulunduğu gemide, şu ana kadar 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, yetkililer kayıp mürettebatın bulunması için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar