Yüzlerce Google çalışanından işten çıkarma eylemi!

Yüzlerce Google çalışanından işten çıkarma eylemi!
Dev teknoloji şirketlerinden peş peşe işten çıkarmalar son hız devam ediyor. Google'ın yüzlerce çalışanı, İsviçre'deki binasında iş bırakma eylemi yaptı.

İsviçre Zürih''te ki Google''ın şirket binasında, yüzlerce çalışan tarafından iş bırakma protestosu yapıldı.

200''den fazla işçinin daha işten çıkarılmasının ardından Google''ın Zürih''teki ofisi önünde iş bırakma eylemi yapıldı.

5 bin kişinin çalıştığı Zürih ofisinde geçen ayda iş bırakma eylemi yapılmıştı.

Zürih ofisinde toplamda 2 bin kişinin işten çıkarılacağı konuşuluyor. İşçilerin sendikası Google''la görüşerek işten çıkarma yerine ücretleri ve çalışma saatlerini düşürmeyi teklif etti ancak Google buna sıcak bakmadı.

İşçilerin sendikası Syndicom, "Google Zürih''teki üyelerimiz ve iş bırakma eylemine katılan tüm çalışanlar büyük bir dayanışma gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Çalışanlar Google''ın neye göre işten çıkarma yaptığının belli olmamasından da rahatsız. Sürecin şeffaf olmadığını belirten çalışanlar Google''ın her yıl milyarlarca dolar kâr eden bir şirket olmasına rağmen işten çıkarmalara başlamasının hayal kırıklığını yaşıyor.

İş bırakma eylemiyle ilgili Google yorum taleplerine yanıt vermemeyi tercih etti.

Google''ın ana şirketi Alphabet, dünya çapında 12 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurmuştu. Bu küresel iş gücünün yüzde 6''sına denk geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar