Yüzde 25 zam sınırını beğenmeyen ev sahiplerinden kiracılara yeni oyun şeytanın aklına gelmez

Yüzde 25 zam sınırını beğenmeyen ev sahiplerinden kiracılara yeni oyun şeytanın aklına gelmez
Yüzde 25 zam sınırını beğenmeyen ev sahiplerinin kiracılara oynadığı yeni oyun duyanları şoke etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yüzde 25 kira artış oranı sınırının bir sene daha uzatılacağını açıkladı. Söz konusu güncellemeden memnun kalmayan ev sahipleri ise yeni yollar aramaya başladı.

Ev sahiplerinin kiracılara karşı oynadığı oyunlara bir yenisi daha eklendi. İşte şeytanın aklına gelmeyecek yeni oyun…

Kiracılarının yıllar önce verdiği depozitonun yeni kira bedeline göre artırılmasını talep eden ev sahiplerinin yeni oyunu yok artık dedirtti.

aw076693-01.jpg

Edirne'de ev sahibiyle kiracı depozito anlaşmazlığı nedeniyle icralık oldu.

Kiracıyla yeni kira bedelinde anlaşan ancak depozito bedelinde anlaşamayan ev sahibi, kiracısı için icra takibi başlattı.

Aradan günler geçtikten sonra ev sahibi, noter kanalıyla kiracısına ihtarname göndererek, 2019 yılında alınan bin 600 lira depozito bedelinin de 5 bin liraya yükseltilmesini ve belirtilen hesaba yatırmasını bildirdi.

aw076693-04.jpg

İhtarnameyi alan kiracı yaşadığı şokla ev sahibini arayıp nedenini sorsa da olumlu cevap alamadı. 5 bin liralık kirayı kabul eden kiracı, ancak 5 bin liralık depozito kararını kabul etmeyince anlaşmazlık yaşandı.

Edirne Barosuna kayıtlı Avukat Bedia Mutlu Mirzabey, hem ev sahibinin hem de kiracının korunması açısından kira sözleşmesinin dikkatli hazırlanmasının önem arz ettiğini söyledi.

aw076693-06-1.jpg

Depozito bedelinin 3 ayı geçmeyecek şekilde kira bedeline endekslenmesinin gerektiğini anlatan Mirzabey, depozitonun güncelliğini koruması amacıyla Türk Borç Kanunu’nun 342/2 maddesine açıklık getirdi. Avukat Mirzabey, depozito olarak verilen paranın ev sahibinin ve kiracının onayı olmaksızın çekilmemek üzere banka hesabına yatırılarak veya döviz olarak alarak değer kaybının önüne geçilebileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar