Rezan Epözdemir Ersan Şen’i karşısına aldı mahkemenin yolunu tuttu

Rezan Epözdemir Ersan Şen’i karşısına aldı mahkemenin yolunu tuttu
Avukat Rezan Epözdemir ‘Ersan Şen depremde kolonu kesildiği iddia edilen Ezgi Apartmanı davasında firari pastanecilerin avukatı oldu’ iddiasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ta bulunan Ezgi Apartmanı 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkıldı, enkaz atlında kalan 35 kişi hayatını kaybetti.

Dava dosyasında apartmanın zemin katında yer alan pastanenin tadilatı sırasında kolon kesildiği tespit edildi.

Bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda, pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in asli kusurlu olduğu belirtildi. Kervancıoğlu ve Pekel hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

otytt.jpg

Kamuoyunun da takip ettiği Ezgi Apartmanı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Firari olarak aranan pastanecilerin avukatının Ersan Şen olduğu iddia edildi.

4.jpg

Ersan Şen’in firarilerin avukatı olduğu iddiasını öğrenen Oğuzhan Uğur, sosyal medya hesabından Avukat Rezan Epözdemir’e şöyle seslenmişti:

Rezan Bey’e açık çağrımdır. Sizin de bildiğiniz üzere Ezgi Apartmanı deprem sonrasında, gerek izinsiz yapılan tadilatları, gerek delik deşik edilen perde betonları, gerekse buna göz yuman yetkilileriyle kasıtlı birçok mağduriyetin ve ihmalin başlığı olmuş durumda. Deprem döneminde hiçbir bedel talep etmeden onlarca deprem mağdurunun yanında olduğunuzu da biliyoruz. Devletin bilirkişi tayin ettiği kurumlarca suçlu görülen, kasten adam öldürmekle suçlanan firari kişilerin bulunması ve hak ettikleri cezayı almaları için, ben ve hayatını kaybedenlerin aileleri bu davada yanımızda olmanızı diliyoruz. Sizden ricam, diğer tüm mağduriyetlere emsal olması adına Ezgi Apartmanı’nda hayatını kaybeden 36 canın ailelerinin yürüttüğü bu haklı davalarına müdahil olmanızdır. Duruma sessiz kalmayacağınıza eminim. Saygılarımla.

3-2.jpg

Avukat Rezan Epözdemir o çağrıya sessiz kalmadı.

Sosyal medya hesabından duruma tepki gösteren Epözdemir “Sevgili Oğuzhan Uğur, öncelikle bu konudaki hassasiyetiniz ve çabalarınız için sizi kutluyorum. Bu süreçte depremzedelerin hayatına nasıl dokunduğunuzu büyük bir umutla takip ettik. Biz de depremle ilgili katıldığımız yardım yayınlarında hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve hukuki sorumluluğu olan tüm faillerin emsal mahiyette cezalandırılmaları için bu davalara sosyal sorumluluk projesi olarak bakacağımızı ifade etmiştik.

cc.jpg

Bu kapsamda, halihazırda aile üyelerini kaybetmiş birçok depremzede ailenin dosyasına avukat sıfatıyla bakıyoruz bu soruşturmalarda mağdur aile vekilliği yapıyoruz. Ezgi apartmanı dosyası da bu davalardan bir tanesi olacaktır. Bu vesile ile bu dosyada da an itibariyle hiçbir talebimiz olmadan talep eden bütün mağdur ailelerin avukatlığını yapacağız ve onların adalet mücadelesine nefes olmaya çalışacağız. Maddi gerçeğin ortaya çıkması, kamu vicdanının rahatlaması ve adaletin tecellisi için birlikte mücadele vereceğimizden hiç endişeniz olmasın, sorumlular hak ettikleri cezaları alacaklar. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü egemen olacak” dedi.

oguz.jpg

vvv.jpg

sss.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar