Yurt ve kira fiyatları 2 yılda yüzde 500 arttı: YKS sonrası öğrenciler kara kara düşünüyor

Yurt ve kira fiyatları 2 yılda yüzde 500 arttı: YKS sonrası öğrenciler kara kara düşünüyor
Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından özel yurt ücretlerine gelen zamlar, öğrencileri kara kara düşündürmeye başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı, üniversite tercihi yapacak öğrenciler şimdiden yurt araştırmaya başladı. Yüksek enflasyon, yurt fiyatlarını da zirveye taşıdı. İşte illere göre yurt ücretleri…

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, kiralık konut piyasasında yaşanan arz sorunu nedeniyle bu yıl özel yurtlara ilginin artması beklenirken yurt fiyatları da kiralık konut fiyatları kadar dudak uçuklatıyor.

Özel yurt ücretleri, ülke genelinde bir önceki yıla göre ortalama yüzde 85 ile yüzde 105 arasında artış gösterdi. İstanbul'da kiralar iki yıllık süre içerisinde yüzde 500, İzmir'de yüzde 400, Ankara'da yüzde 269 arttı.

yurt.jpg

Yurtlarfiyatlar.com kurucusu Tuğrul Arslan, “Temmuz ayı verilerine göre Türkiye genelinde özel yurt fiyatları, bir önceki yıla göre ortalama yüzde 85 ila yüzde 105 arasında bir artış gösterdi. 21 il üzerinden yaptığımız araştırmaya göre yıllık fiyatlar 20 bin liradan başlıyor, 320 bin liraya kadar çıkıyor. Üç büyük ile bakarsak yıllık yurt bedeli İstanbul’da 40 bin, Ankara’da 45 bin, İzmir’de ise 55 bin liradan başlıyor” dedi.

is-001.jpg

iz.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar