Yunanistan'a set vermeyen Filenin Sultanları, grup liderliğini garantiledi!

Yunanistan'a set vermeyen Filenin Sultanları, grup liderliğini garantiledi!
2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası'na dünyanın bir numarası olarak gelen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Yunanistan karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetle grup aşamasını lider tamamlamayı garantiledi.

FIVB Milletler Ligi'nde tarihi bir başarıya imza atarak altın madalya kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya sıralamasında 1. sıraya yükselmişti.

2023 Avrupa Şampiyonası'na en büyük favorilerden biri olarak başlayan Filenin Sultanları, gruptaki 4. karşılaşmasında da parkeden galibiyetle ayrılırken, grup aşamasını lider bitirmeyi garantiledi.

EN SKORER İSİM MELİSSA VARGAS OLDU

Türk milli takımına 2023 yılında merhaba diyen Küba asıllı pasör çaprazı Melissa Vargas, gelişiyle birlikte Filenin Sultanları'nın hücum yükünü sırtlamaya devam ediyor. Yunanistan karşısında yüzde 67 hücum yüzdesi ile 22 sayı alan yıldız oyuncu, galibiyetin mimarı oldu.

Yunanistan karşısında rotasyona giden milliler, zayıf rakibine set vermeyerek turnuvada dördüncü maçını da kazanmayı bilirken, karşılaşmanın set sonuçları 24-26, 16-25 ve 26-28 olarak tamamlandı.

MUHTEMEL RAKİPLERİMİZ KESİNLEŞTİ

Grup aşamasına lider tamamlamasına karşın milliler, turnuvada ilerlemek için oldukça güç bir yoldan geçmek zorunda. Son 16' turunu geçmesi halinde çeyrek finalde Polonya ile karşılaşacak sultanlar, daha sonrasında ise muhtemel olarak İtalya ve finalde Sırbistan ile oynayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar