Yunan Gazetesi Kathimerini Erdoğan'a böyle sordu: Bir gece ansızın gelecek misiniz

Yunan Gazetesi Kathimerini Erdoğan'a böyle sordu: Bir gece ansızın gelecek misiniz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Aralık'ta Atina ziyareti öncesinde Yunanistan gazetesi Kathimerini'ye verdiği röportajda Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve bölgesel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında yeni bir sayfa açma ve kazan-kazan formülüne odaklanma çağrısında bulundu. Ayrıca, daha önceki "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini terörle mücadele ve vatan güvenliği bağlamında açıklığa kavuşturdu.

275-112716-erdoganmi-o1-700x400.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açma ve kazan-kazan formülüne odaklanma çağrısı yaptı.

275-112825-erdoganmi-o2.jpg

İki komşu ülkenin aynı coğrafyayı, denizi ve havayı paylaştığını belirterek, geçmişte çözüme kavuşturulamamış meselelere rağmen bu sorunların gerginliğe ve anlaşmazlıklara yol açmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, daha önceki "Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamalarını, ülkenin güvenliğini tehdit eden terör unsurlarına karşı yapılan mücadeleyi vurgulayarak açıklığa kavuşturdu. Erdoğan, terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiklerini ve vatanın bütünlüğünü koruma hakkını sonuna kadar kullanacaklarını vurguladı.

erdogan1-001.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar