Yumurtalı ekmek tarifi

Yumurtalı ekmek tarifi
Geleneksel kahvaltılık tarifi olan, bayat ekmekleri değerlendirmek için tercih edilen, lezzetli, pratik yumurtalı ekmek tarifi. Gereken malzemeler nelerdir? Nasıl yapılır?

Cici papa, ekmek balığı gibi isimleriyle bilinen farklı bölgelerde, ama en sık kullanılan adı yumurtalı ekmektir. Taze ekmekler çok fazla yumurta ve yağı çektiği için içi hamur kaldığından bayatlayan ekmeklerin daha çok tercih edildiği,  dışı çıtır, içi hafif nemli ve yumuşak bir atıştırmalıktır. Peki Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Gereken malzemeler nelerdir? İşte tarifi...

Yumurtalı ekmek tarifi için malzemeler

1adet bayat ekmek

4adet yumurta

1/2su bardağı süt

1çay kaşığı tuz

1çay kaşığı karabiber

1çay kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak için:

1su bardağı sıvı yağ

 Yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır?

 Yumurtaları yayvan bir kaba kırın, üstüne süt ve baharatları ilave ettikten sonra bir tel çırpıcı ile güzelce çırpın.

Bayat ekmeği dilimleyin ve dilimleri arkalı önlü iyice bulanacak şekilde bu yumurtalı karışıma bulayın.

Bir kızartma tavasına aldığınız sıvı yağda, yumurtaya buladığınız ekmekleri, arkalı önlü güzelce kızartın.

Bir servis tabağına aldıktan sonra, sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar