Seçim günü Türkiye'de hava nasıl olacak?

Seçim günü Türkiye'de hava nasıl olacak?
Türkiye'de sıcaklık, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve hafta sonuna doğru daha da yükselecek.

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere parçalı ve az bulutlu bir hava eşlik edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaşarak halkı bilgilendirdi.

YAĞIŞLI HAVA ÜLKEYİ TERK EDİYOR

TRT Haber'in haberine göre Balkanlar'dan gelen alçak basınç sistemi, hafta sonu boyunca etkisini sürdürecek. Yağışlı hava yarından itibaren Türkiye'nin batısından doğusuna doğru ilerleyerek ülkeyi terk edecek. Cumartesi günü genel olarak az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

31 Mart Pazar günü ise yağış beklenmiyor. Sıcaklık ise Ankara'da 23, İstanbul'da 19 ve İzmir'de ise 26 derece civarında seyredecek. Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklık 29-30 dereceye kadar yükselecekken, doğu bölgelerinde çığ riski artış gösteriyor.

Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kalın kar örtüsüne sahip bölgelerimizde Doğu Anadolu'nun doğusuyla Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ riski halen devam ediyor. Vatandaşlarımızın çığa karşı dikkatli ve tedbirli olmasında yarar var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar