YSK'den seçmen kaydı sorgulama uyarısı

YSK'den seçmen kaydı sorgulama uyarısı
Yerel seçime sayılı günler kala oy kullanacak seçmenlere uyarı geldi. YSK, seçmen kaydı sorgulamalarını nasıl ve nereden yapacakları konusunda bir açıklama yayımladı.

31 Mart'a sayılı günler kala yerel seçim heyecanı tüm Türkiye'de artarken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önemli bir duyuruyla seçmenlere uyarıda bulundu. Yerel seçimler için sandığa gidecek olan vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin nasıl ve nereden yapılacağı konusunda detaylar paylaşıldı.

YSK'nın takvimi uyarınca sürecin devam ettiği belirtilirken, 29 Şubat'ta başlayacak olan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımının 24 Mart'ta tamamlanacağı ifade edildi. Seçmenler, kayıtlı oldukları sandıklarda, adreslerine gönderilen seçmen bilgi kağıdında belirtilen yer ve sandıkta oy kullanabilecekler.

Öncesinde seçmenlerin nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri de vurgulandı. YSK'nın internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden seçmenler, oy kullanacakları sandığın yerini ve numarasını kontrol edebilecekler.

Ancak YSK'den yapılan uyarıda dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğu belirtildi. Seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen kanallar aracılığıyla yapılabileceği vurgulanarak, bu kanallar dışında gelen e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesi istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar