YSK’de itirazlar için toplantı: Nihai kararlar açıklanacak

YSK’de itirazlar için toplantı: Nihai kararlar açıklanacak
YSK, yerel seçimin ardından oyların yeniden sayılmasına ilişkin siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmek üzere saat bugün saat 14.30'da toplandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde siyasi partilerin oy sayımıyla ilgili yaptığı itirazları ele almak üzere toplandı. Pazar günü yapılan seçimlerin ardından bazı bölgelerde siyasi partilerin itirazlarına yanıt arayan YSK, bu konuda alacağı kararlarla ilgili önemli bir sürece girişti.

Bugün saat 14.30'da başlayan toplantıda, yurt genelinden gelen seçim itirazları incelenecek ve itiraz edilen bölgelerde nihai kararlar verilecek. YSK'nın vereceği kararlara itiraz edilemeyecek.

Toplantının gündem maddelerinden biri de Van seçimlerinde mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesine ilişkin kararın gerekçesinin açıklanması olacak. Bu kararın detayları, YSK toplantısında tartışılacak ve kamuoyuna duyurulacak.

İtiraz sürecine ilişkin takvime göre, siyasi partilerin ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar dün 17.00 itibarıyla sona erdi. Bugün saat 17.00'ye kadar ise siyasi partiler il seçim kurullarına itirazda bulunabilecek. İl seçim kurullarının bu itirazları en geç 7 Nisan saat 17.00'ye kadar değerlendirmesi bekleniyor. İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılacak YSK başvuruları için ise son tarih 10 Nisan saat 17.00 olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar