YSK duyurdu: Erdoğan'ın adaylığı için engel var mı?

YSK duyurdu: Erdoğan'ın adaylığı için engel var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili YSK'ya yapılan itirazlar sonuçlandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada itirazların reddedildiğini duyurarak Erdoğan'ın adaylığı önünde bir engel bulunmadığını tescillemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın 3. kez aday olma hakkının bulunup bulunmadığıyla ilgili tartışmalar siyaset gündemini uzun bir süre işgal etmişti. YSK, Erdoğan''ın adaylığıyla ilgili yapılan itirazların reddedildiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener''in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Millet Partisi''nin Millet İttifakı''nın kendi partilerinin adını kullandığı ve bu nedenle Millet İttifakı isminin kullanılmaması yönünde yaptığı itiraz değerlendirilmiş, kurulumuzda yapılan değerlendirme sonucunda oy çokluğu ile Millet Parti''sinin 6 parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı''nın kullanılmaması yönündeki talebinin reddine karar verilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi ile ilgili olarak 18 Mart 2023 tarihinde ilan edilen seçim takvimindeki sürece göre, Resmi Gazete''de geçici cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ilan edilmiş çarşamba saat 17.00 itibarıyla itirazlar sona ermiş yapılan itirazlar değerlendirilmiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu''nun, Sayın Muharrem İnce''nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan''ın geçici aday listesinde yapılan adaylığına itirazda bulunulmuş, kurulumuz tarafından yapılan değerlendirmede itirazlar reddedilmiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar