YSK Başkanı Yener’den yerel seçim açıklaması: Deprem bölgesinde son durum

YSK Başkanı Yener’den yerel seçim açıklaması: Deprem bölgesinde son durum
YSK Başkanı Ahmet Yener, deprem bölgesi dahi olmak üzere tüm Türkiye’nin de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır olduğunu açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 seçimlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde ve özellikle deprem bölgesinde gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Yener, mart ayında deprem bölgesini ziyaret ederek, seçim sürecinin geldiği noktayı tespit edeceklerini ifade etti.

Seçimlerle ilgili önemli konulardan biri olan seçmen kayıtları hakkında konuşan Yener, fazla seçmen kaydı, mükerrerlik ve benzeri algıların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Yener, bir kişinin kayıtlarının kontrol edilmesinde 9 farklı bilginin kullanıldığını belirtti.

Ayrıca YSK Başkanı, seçim güvenliği konusunda da önemli bilgiler paylaştı. Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren yerli ve milli donanımlı SEÇSİS'in, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini ifade etti. Bu sayede seçim sürecinin güvenli bir şekilde geçmesinin sağlanacağını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar