Yolsuzluk soruşturması derinleşiyor... Eski başkan ve eşi tutuklandı!

Yolsuzluk soruşturması derinleşiyor... Eski başkan ve eşi tutuklandı!
KKTC'de 5 dönem bakanlık görevinde bulunmuş olan Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst, sahte diploma ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) başlatılan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında, 2009-2018 yılları arasında KKTC'de beş dönem bakanlık yapmış olan Kemal Dürüst ve eşi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst, tutuklandı.

KKTC Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, Dürüst çiftinin "sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini, sahte belge düzenlenmesini tahrik etme" suçlarından tutuklandığı bildirildi.

65d7919b532d0a621fb35a39.webp

Açıklamada, Kemal Dürüst'ün yarın Güzelyurt'ta, Meray Dürüst'ün ise başkent Lefkoşa'da hakim karşısına çıkacağı ifade edildi. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta tutuklanan ve hırsızlık, hile ve sahtekarlık yapmakla suçlanan Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Direktörü Serdal Gündüz ile Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Şakira'nın da yarın yeniden hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

Kemal Dürüst, KKTC'de 2009-2018 yılları arasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar