Dünyanın en pahalı arabasına, ondan kat be kat daha pahalı plaka takıldı: Dudak uçuklatan fiyat...

Dünyanın en pahalı arabasına, ondan kat be kat daha pahalı plaka takıldı: Dudak uçuklatan fiyat...
Özel tasarım lüks bir araca takılı dünyanın en pahalı plakası Dubai sokaklarında görüntülendi. Pahalı aracın üzerinde takılı olan plaka arabadan daha pahalı.

Körfez'in enerji zengini metropolü Dubai, son yıllarda ultra zenginlerin tercih ettiği bir konaklama merkezi haline geldi. Bu nedenle, Dubai'nin sokakları, dünyanın başka hiçbir yerinde görülemeyecek birçok lüks araca ev sahipliği yapıyor.

Porsche, Ferrari, Bugatti ve Aston Martin gibi markaların motor sesleri ve yüksek fiyatlarıyla Dubai'nin sokaklarında sık sık gözlemleniyor. Ancak, fiyat yarışının kazananı bu kez bir araç değil, onun plakası oldu.

Mansory Rolls-Royce Cullinan'a sahip olan bir kişi, dünyanın en pahalı arabalarından birine sahip olmanın yanı sıra dünyanın en pahalı plakasını da satın aldı.

kapak-080921.jpg

REKOR ÜSTÜNE REKOR!

2023 yılında gerçekleşen bir müzayedede 55 milyon AED'ye (4 milyar 653 milyon TL) satılan 'P 7' plakası, özel yapım turkuaz Rolls Royce'un üzerinde görüldü.

Nisan 2023'te Emirates Auction LLC tarafından düzenlenen açık artırmada satılan "P 7" plakası, Guinness Dünya Rekorları'na en pahalı araç plakası olarak girdi.

Aracın açık artırmada satılması, Dubai Emiri'nin küresel gıda yardımı girişimi olan "Bir Milyar Öğün Bağışı"na katkıda bulunmak amacıyla gerçekleşti.

e-cl8daxsawdoqf.jpg

Aynı araç daha önce "AA - 8" plakasıyla trafikteydi. Ancak, "AA - 8" plakasının "P 7" plakasına göre çok daha ucuz olduğu belirtildi. "AA - 8" özel plakasının fiyatı ise 420 milyon TL olarak kaydedildi.

DİĞER REKORTMEN PLAKALAR...

Lüks plakalar dünyasında, bazı inanılmaz satışlar dikkat çekiyor ve belirli numaralar, alıcıların sınırsız harcama gücünü gözler önüne seriyor. İşte, dünya genelinde satılan en pahalı araç plakalarının bir özeti:

Abu Dabi "5-1": Bu plaka, 2008 yılında bir açık artırmada 450 milyon TL'ye satıldı ve alıcısı gayrimenkul zengini Said Abdul Gaffar Khouri oldu.

Dubai "AA-9": Bu numaralı plaka, 2021'de Dubai'de Most Noble Numbers adlı açık artırmada 322 milyon TL'ye satıldı. Satış, "Bir Milyar Öğün Bağışı" girişimi kapsamında düzenlenen bir başka açık artırmada gerçekleştirildi.

ekran-alintisi.jpg

Bazı plakaların satılıp satılmadığı ise belirsizliğini koruyor. İşte, satışa çıkarılmaları durumunda rekor kırabilecek diğer plakalar:

Birleşik Krallık "F1": İngiliz otomotiv tasarımcısı ve girişimci Afzal Kahn'a ait olduğu söylenen bu plakanın 645 milyon TL'ye satışta olduğu söylentileri bulunmakla birlikte, Kahn bu iddiaları reddetti.

"New York" lisans plakasına sahip bir Volvo V70 Station Wagon, bir süre önce 650 milyon TL'ye satışa sunuldu. Bu plaka, 1970'lerin başlarında özel olarak hazırlanan ve "New York Eyaleti'ndeki en eski" kişiselleştirilmiş plakalardan biri olarak biliniyor.

1440x810-cmsv2-51e59466-67ee-5ba2-bc30-2d3d149e455d-7523308.webp

Kaliforniya "MM": 784 milyon TL'ye teklif edilen bu plaka, bir QR koduna bağlı bir NFT ile birlikte sunuluyor.

Bu satışlar, alıcıların özel ve benzersiz hissetmek için ödemeye hazır oldukları yüksek meblağları da gözler önüne seriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar